Před rokem firma Amazone ukázala světu nový širokozáběrový diskový podmítač Catros 12003-2TS se záběrem 12 m. Díky vzrůstající oblibě silných traktorů a zvyšování plošné výkonnosti se mu na polních ukázkách v našem regionu dostalo velké pozornosti.

Kromě širokozáběrového modelu byl Catros TX dostupný v záběru 3 a 6 m. Nyní byla modelová řada rozšířena o další pracovní záběry – 7, 8 a 9 metrů. Jsou tak vhodné pro traktory s výkonem 250 až 350 koní. Diskový podmítač Catros má integrovaný centrální podvozek s širokými pneumatikami, který značně zvyšuje manévrovatelnost a tedy bezpečnou jízdu na silnici. Dalším benefitem širokých pneumatik je menší utužení půdy.

Diskové pracovní orgány jsou zavěšeny jednotlivě. Můžete si vybrat hladkou nebo zoubkovanou verzi, oba typy disků mají průměr 510 mm. Možnost nastavení pracovní hloubky z kabiny zbačně zvyšuje komfort obluhy a přizpůsobení stroje půdním podmínkám je velmi rychlé. K dodržená přednastavené hloubky slouží opěrná kola, umístěná v přední části stroje. Volitelná výbava zahrnuje i přední lištu, která přispívá k rovnoměrnému urovnání povrchu půdy a drobtovité struktuře půdy. Na výběr je také několik druhů zadních válců. Zpětné utužení tak bude v různých půdních podmínkách perfetní, přesně dle požadavků agronoma.

DCIM116GOPRO

Pracovní orgány – disky jsou jednotlivě zavěšeny a jsou k dispozici volitelně buď jako hladké nebo v zoubkované verzi. Každá verze talířů má průměr 510 mm. Pracovní hloubku stroje lze pohodlně nastavit hydraulicky z kabiny. Stanovenou hloubku zpracování pomáhají udržet podpůrná kola, která se nachází v přední části stroje. Talířové brány lze vybavit přední lištou pro lepší urovnání povrchu a lepší drobivost půdy. Stroj je možné vybavit různými typy zadních utužovacích válců.

Catros