Společnost CNH Industrial N.V. koncem října oznámila dohodu o převzetí podniku, který se zabývá výrobou zemědělských strojů pro sklizeň a ošetřování píce a výrobou půdozpracující strojů společnosti Kongskilde Industries, která je součástí dánské skupiny Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG A.m.b.A.)

Tento podnik vyvíjí, vyrábí a prodává zemědělskou techniku pro obdělávání půdy, setí a sklizně pícnin různých značek, včetně Kongskilde, Överum a JF . Z hlediska průmyslového zázemí tento obchod zahrnuje dva výrobní závody v Polsku a ve Švédsku. Uzavření transakce podléhá dalším podmínkám včetně schválení regulačními

Tento podnik vyvíjí, vyrábí a prodává zemědělskou techniku pro obdělávání půdy, setí a sklizně pícnin různých značek, včetně Kongskilde, Överum a JF . Z hlediska průmyslového zázemí tento obchod zahrnuje dva výrobní závody v Polsku a ve Švédsku. Uzavření transakce podléhá dalším podmínkám včetně schválení regulačními úřady. Výsledkem dohody se skupinou DLG A.m.b.A. bude významné rozšíření produktového portfolia globální značky zemědělské techniky New Holland Agriculture společnosti CNH Industrial, které posílí produktovou nabídku v oblastech obdělávání půdy, setí a sklizně pícnin. New Holland má dlouhodobě významné postavení v segmentu techniky pro sklizeň pícnin sahající až do roku 1940, kdy američtí farmáři dostali první automatický vázací lis se sběračem, představující zásadní průlom ve sklizni sena. Dnes je New Holland vedoucí globální značkou a lídrem v odvětví strojů na sklizeň sena v severní Americe, s kompletní produktovou nabídkou techniky ke sklizni sena používané v mnoha odvětvích zemědělství, mlékárenství a chovu hospodářských zvířat. „Jsme hrdí na to, že můžeme přivítat dobře zavedené produkty a značky společnosti Kongskilde, Överum a JF v naší skupině CNH Industrial Group. Naším záměrem je stavět na tomto důstojném dědictví a výrazně zvýšit přístup těchto značek na trh jako součást naší celosvětové distribuční sítě,“ poznamenal Richard Tobin, CEO společnosti CNH Industrial. Díky uzavřené dohodě bude New Holland schopen poskytovat svým zákazníkům po celém světě další inovativní a komplexní řešení v segmentu techniky, která splní jejich požadavky na obdělávání půdy, setí a sklizně pícnin.