Na veletrhu SIMA v Paříži byl představen již druhý model autonomního traktoru New Holland. Nyní se jedná o model T7 Heavy Duty z Basildonu, zatímco řada autonomní traktor řady T8 je určen pro americký trh. Koncept roboticky řízeného traktoru využívá rozvinuté technologie CNH Industrial. NH Drive může pracovat nezávisle bez řidiče a závěsný stroj je ovládaný umělou inteligencí nebo dálkově.

New Holland T7.315 HD je vybaven v přední části čidly pro zcela autonomní provoz, ale díky zachované kabině může obsluha stále zasáhnout do řízení. Díky tomu, že traktor zůstal uzpůsobený pro obluhu, může být využit například i v dopravě.

Traktor je schopen kdekoliv pracovat zcela samostatně bez řidiče, takže může být nasazen 24 hod denně 7 dní v týdnu a to bez chyb obsluhy. To zvýší výkonnost a hospodárnost provozu zemědělských strojů. Traktor lze naprogramovat na celodenní samostatnou práci. V průběhu dne pak lze zadání upravovat na dálku podle měnících se podmínek. V budoucnosti bude traktor schopen reagovat na aktuální počasí. Pokud se před soupravou vyskytne neplánovaná překážka, uživatel obdrží upozornění a stroj na dálku navede tak, aby se překážce vyhnul.

NH Drive koncept hladce zapadá do současného systému Precizního zemědělství od New Holland, kterému umí data nejen poskytovat, ale také je sám využívat, takže šetří vstupy a optimalizuje náklady. Další výhoda spočívá v to, že dva traktory s NH Drive lze na poli synchronizovat, navézt je do jiné stopy a omezit tak utužení půdy a tím i palivo.

Značka New Holland dává farmářům konceptem NH Drive pohled do budoucnosti precizního zemědělství. Již nyní umožňuje farmářům plně ovládat stroj na dálku v reálném čase bez ohledu na to, kde zrovna jsou. Současně umožňuje činit rozhodnutí vedoucí k celkovému zvýšení produktivity a efektivity zemědělství. Tento roboticky řízený traktor ukazuje, že precizní zemědělství a jeho technologie budou hrát čím dále tím důležitější roli. Není to revoluce, ale postupný vývoj, krok za krokem k modernímu zemědělství budoucnosti.

Takové řešení autonomních traktorů New Holland nabízí větší využití stroje, než je tomu u traktorů, které jsou provozovány pouze v režimu jako robot. Nyní ještě nejsou určeny pro trh, ale letos New Holland plánuje umístit několik autonomních traktorů na farmy. New Holland uvažuje i o autonomním traktoru T4 do sadu, případně o sklízecí mlátičce. Video o robotických traktorech NH najdete zde.