Zástupci Agrotec a.s. a Agrimy Žatec předali pětistou sklízecí mlátičku majiteli. Dostala se opravdu do dobrých rukou pana Jana Staníka z Neratovic, který s těmito stroji má dlouhé s dobré zkušenosti.

Pan Staník začínal s podnikáním v zemědělství se dvěma hektary. Zaměřil se na poskytování zemědělských služeb při přípravě půdy a setí. Postupem času poctivou prací vybudoval farmu s obhospodařovanou plochou 1.500 ha a 200 ha obhospodařuje prostřednictvím služeb.

Při sklizňových pracech se dlouhodobě spoléhá na značku New Holland, kdy začínal s TX66. V současnosti má tři sklízecí mlátičky New Holland, konkrétně CX860 a dva nejvyšší modely z řady klasických tangenciálních mlátiček CX8090. Pokud vás zajímá, jaký má pan Staník recept na úspěšné budování farmy, pak si přečtěte rozsáhlejší článek a rozhovor, který najdete v některém z nadcházejích čísel Mechanizace. V tuto chvíli vám zprostředkujeme pouze jednu radu pana Staníka „Při každém nákupu nové techniky chci mít na stroji nějakou novinku, která mi pomůže zvednout produktivitu. Jako první v republice jsme měli na mlátičce laserové „očičko“ SmartSteer, které rozlišuje mezi posečenou a neposečenou plochou a mlátičku tak navádí do plného záběru lišty. V současnosti jsme si nechali osadit mlátičku systémem IntelliCruise, který automaticky zajišťuje plné vytížení sklízecí mlátičky.“

Věříme, že mlátičky budou panu Staníkovi i nadále sloužit k plné spokojenosti a přejeme mnoho pohody při sklizni.

Ing. Aleš Petr, Agrotec a.s., 22.07.2010