PICHON vyrábí  cisterny TCI (cisterny s integrovaným rámem) vice jak 40 let. Toto jedinečné technické řešení zajištuje velkou stabilitu všech cisteren PICHON. Nádrž není spojena s nezávislý m rámem, nýbrž je navařena přímo do integrovaného rámu, tím je zajištěno nejnižší těžiště strojů na trhu.

Výrobky mají 100 % původ ve Francii, jsou v nich adaptovány excelentní průmyslové technologie na oblast zemědělství. PICHON vyrábí dle vysokých standardů kvality a garantuje bezkonkurenční kvalitu a kontrolu všech jednotlivých kroků v rámci produkce, a to od konstrukce  až po výrobu  a uvedení do provozu.

Vzhledem k tomu, že se tyto cisterny používají k přepravě kapalných produktů, musejí být vybaveny jednou, dvěma nebo třemi přepážkami – vlnolamy, a to v závislosti na kapacitě nádrže.

Válce a víka nádrží  jsou dány k sobě, poté jsou  svařovány na vnitřní a vnější straně.  Za účelem splnění příslušné evropské směrnice (DESP) 97/23/CE používá společnost PICHON hlubokoklenutá víka, které zvyšují odolnost proti tlaku i podtlaku.

Společnost PICHON nabízí různé tloušťky materiálu nádrží, od 5 do 8 milimetrů v závislosti na velikosti nádrže. Nádrže jsou vyrobeny z kvalitní oceli S235JRG2 s příslušnými mechanickými vlastnostmi, a optimálními parametry pro žárové zinkování.

Všechny nádrže TCI jsou žárově pozinkované pomocí procesu celkového ponoření do zinkové lázně při teplotě 450°C. Na interiéru a exteriéru nádrže je tak vytvořena ochranná vrstva, která zaručuje maximální trvanlivost a odolnost vůči  korozi

K dispozici jsou nádrže v tzv. zapuštěné verzi (se zapuštěnými otvory pro kola), a to pro uživatele, kteří potřebují podvozek s velkými koly při zachování nízkého těžiště. Celkový objem nádrže zůstává nezměněn. Společnost PICHON kompenzuje toto zapuštění buď pomocí většího průměru nádrže, nebo pomocí prodloužení pláště.

Každá nádrž může být vybavena příslušnými držáky, takže uživatelé mohou své stroje i dodatečně dovybavit příslušenstvím. Například stroje s držáky pro automatická plnicí zařízení nebo přípravou pro hydraulický závěs mohou být  později dovybaveny příslušnými komponenty pro  sání i aplikaci.

Díky své konstrukci jsou cisterny společnosti PICHON k dispozici ve verzích s jedním, dvěma nebo třemi nápravami. Každá tato cisterna může být uzpůsobena na specifické potřeby uživatelů, pracujícími s různými typy tekutin.

Specifikace:

  • Nádrž splňující normu DESP 97/23/CE
  • Integrovaný podvozek
  • Vnitřní a vnější pozinkovaný povrch
  • V závislosti na kapacitě (objemu), mohou být uživatelé odkazováni na příslušné platné předpisy.