Na základě modelu EasyCut F 400 CV vybaveného jedinečným patentovaným systémem sklápěného žacího nosníku, uvedeného na trh již v roce 2019, přichází společnost Krone se dvěma novými modely s pracovním záběrem čtyři metry. První alternativou je žací stroj EasyCut F 400 Fold bez kondicionéru, ale se šnekovým dopravníkem. Další novou variantou v nabídce je EasyCut F 400 CR s pevným žacím nosníkem a válcovým kondicionérem (CR = Conditioner Roller). Oba tyto čelně nesené žací stroje nabízí maximální možný výkon díky největšímu možnému překrytí vůči zadním kombinacím. Kromě toho je model EasyCut F 400 Fold perfektním každodenním pomocníkem pro sekání čerstvé píce pro krmení. Modelem EasyCut F 400 CR Krone opět potvrzuje své nároky na místo předního specialisty na pícninářský program a zároveň rozšiřuje svoji nabídku především pro exportní trhy se zaměřením na vyšší podíl sklizně leguminóz.

Alternativně se šneky
V modelu EasyCut F 400 Fold spojuje Krone dlouholeté zkušenosti se strojem BiG M, trojkombinacemi EasyCut B 950 Collect a s patentovaným sklápěným žacím nosníkem.
Šnek o průměru 45 cm ukládá sklizenou plodinu mezi pneumatiky stále větších traktorů do řádku. Šířka řádku je nastavitelná. To chrání kvalitu krmiva a udržuje ho čisté!
Zvýšený výkon čtyřmetrového čelně neseného žacího stroje se výrazně projevuje i při každodenním sečení zelené píce v kombinaci se sběracím vozem Krone. Jako ideální řešení se zde osvědčil z kabiny traktoru pohodlně ovládaný žací nosník, hydraulicky sklopný prostřednictvím otočných převodovek. S přepravní šířkou pod tři metry lze se soupravu nejen bezpečně jezdit po silnici, ale také snadno manévrovat úzkými vjezdy do stájí i při vykládání na úzké krmné stoly.

Bez vynechávek v celém pracovním záběru
Jako součást trojkombinace zajišťují oba modely EasyCut F 400 maximální využití plného pracovního záběru. V kombinaci s EasyCut B 1000 lze například při plném pracovním záběru téměř deset metrů dosáhnout překrytí 57 cm na každé straně. Výsledek? Sečení bez vynechávek v každé situaci. Hydraulické odlehčení stroje, ve standardu pohodlně ovládané z kabiny traktoru, přitom zajišťuje nejlepší možné kopírování terénu a nejvyšší kvalitu krmiva. O zajištění prvotřídního střihu se stará dlouhodobě osvědčená koncepce žacího nosníku EasyCut vybaveného technologií SafeCut a SmartCut.

Perfektní úprava píce
Svou globální orientaci demonstruje Krone hlavně s modelem EasyCut F 400 CR. Tento čelně nesený žací stroj je vybaven pevným žacím nosníkem a kondicionérem tvořeným dvěma profilovanými polyuretanovými válci o průměru 25 cm. Na přání je stroj možné vybavit i válci Krone M-Rolls, které intenzivně a přitom citlivě zpracují píci svými extrémně robustními ocelovými válci. Tak se vyhnete ztrátám odrolem a proces zavadání se urychlí.
EasyCut F 400 CR je ideálním stroje pro velké provozy s vysokým podílem vojtěšek, jako jsou například USA a Austrálie. Také je možné úspěšně kombinovat čelně nesený žací stroj s taženým. Příkladem může být kombinace s EasyCut TC 400, nebo 500. Pro ještě vyšší výkony lze stroj kombinovat se dvěma taženými stroji spřaženými pomocí spojovacího rámu EasyCut TC Connect. V kombinaci s EasyCut F 400 CR je zacíleno nejen na maximální výkonnost a nejvyšší kvalitu píce, ale i na ochranu půdy.

Závěrem: s novými modely EasyCut F 400 Fold a EasyCut F 400 CR rozšiřuje společnost Krone svůj jedinečný výrobní program čtyřmetrových čelně nesených žacích strojů o další dva modely a znovu dokazuje, že má připravené vhodné řešení pro všechny provozní podmínky. Čtyřmetrové čelní žací stroje jsou dalším krokem k dosažení ještě většího pracovního záběru a z toho plynoucí ještě většímu plošnému výkonu s rostoucí kvalitou píce.

EC F 400 Fold EC F 400 CR
Pracovní záběr: 4,04 m 4,04 m
Přepravní šířka: 3,00 m 3,90 m
Žací nosník: sklopný pevný
Počet žacích disků / bubnů  4/5  4/5
Shazovací šnek (Ø): 45 cm
Kondicionér (válec-Ø):   – 2 x à 25 cm
Otáčky PTO: 1000 1/min 1000 1/min
Hydraulické přípoje: 1 x JČ, 1 x DČ 1 x JČ
Pohotovostní hmotnost: cca 1650 kg cca 1780 kg
Potřebný příkon: cca 74 kW cca 74 kW