Řada kolových nakladačů má nyní celkem 5 modelů. Je doplněná o dva největší modely s označením W270C a W300C. Oba modely jsou osazeny motory, které plní přísnou emisní normu Tier4A a to díky technologii SCR, která škodliviny eliminuje až za motorem ve výfukových plynech a to za využití kapaliny AdBlue. Díky tomu motor nasává pouze čistý, ochlazený a stlačený vzduch, spalování probíhá za optimálních teplot, chemická energie se mění na mechanickou maximálně efektivně a také motor je nastaven pouze s ohledem na maximální výkon při minimální spotřebě. Další výhodou čistého spalování je vyšší spolehlivost motoru a delší servisní interval.

Hlavní parametry

W270C
• objem lopaty 4,4 m³
• užitečná hmotnost 8,1 t

W300C
• objem lopaty 5,0 m³
• užitečná hmotnost 9,1 t

Výhody technologie s AdBlue
Prověřená technologie – naše řešení pro emisní normu Tier4A je vytvořeno ve spolupráci se sesterskou firmou FPT Industrial. Toto řešení bylo poprvé představeno v roce 2004 na nákladních automobilech Iveco. Od té doby FPT získala spoustu zkušeností s novou technologií, vyrobila a úspěšně provozuje více jak 210.000 motorů a nyní tyto prověřené motory FPT upravila pro použití ve stavebnictví a zemědělství.

Nižší spotřeba paliva
S technologií SCR jsou emise řešené až za motorem. V motoru o obsahu 8,7 litru s elektronicky řízeným vstřikováním paliva Common Rail probíhá spalování za vysokých teplot, čímž je maximálně efektivní. Motory mají výborné provozní parametry, jsou živé a úsporné. Oproti svým předchůdcům s recirkulací spalin jsou schopné šetřit 10% paliva a celkové provozní náklady jsou nižší o 8,5%. Díky čistému spalování jsou motory méně náchylné na sníženou kvalitu nafty, především pokud jde o proměnlivý obsah biosložky v palivu. Protože motor nasává pouze čistý vzduch bez recirkulovaných spalin, je méně náročný na chlazení, čímž se nespotřebovává energie vyrobená motorem. To oceníte za horkých letních dnů se zvýšenou prašností. Díky čistému spalování máte k dispozici také delší servisní interval, takže šetříte jak čas tak peníze.

Prvky zvyšující produktivitu

Rychlejší pracovní cyklus
Rychlejší zdvih výložníku u nových nakladačů umožňuje umístit dopravní prostředek blíže. Konkrétně do vzdálenosti pouhých 10-ti metrů. Rychlejší pracovní cyklus, to je vyšší produktivita a nižší spotřeba paliva.

Vyšší spolehlivost
Na nezpevněném podloží, kde je třeba pracovat na druhý převodový stupeň, jenž zajišťuje lepší trakci, je nyní k dispozici vyšší tažná síla a to o 18%. To zvyšuje výkonnost celého stroje.

Lopata s plochým dnem zvyšuje produktivitu
Nová lopata určená pro modely W270C a W300C je o 5% větší, lépe se plní a velmi dobře se v ní materiál při nakládání drží. Na nezpevněném povrchu ve štěrku nebo písku je to znát. Při pojíždění s nabraným materiálem je lopata udržována v úhlu 49°, což také přispívá k nižším ztrátám materiálu z lopaty.

zdroj: AGROTEC a.s.