Produktová řada stavební techniky značky New Holland se na jaře rozrostla o nový produkt. Minirypadlo s označením E55B SR v kategorii do 6 tun na trhu chybělo a bylo netrpělivě očekáváno.

Nyní je k dostání a již první pozitivní ohlasy potvrzují nový trend v pořizování stavebních strojů. Stále více zákazníků dává přednost dvěma samostatným strojům před univerzálními „traktorbagry“. Dva samostatné stroje znamenají vyšší výkonnost a to se dnes cení. Minirypadlo nemusí být určeno jen k výkopovým pracím. Může se využít jako nosič bouracích kladiv, a tentýž přídavný okruh navíc zvládá také svahovací lopaty, vrtáky a další příslušenství. Přední radlice přispívá ke zvýšení stability stroje, ale kromě toho slouží i jako prvek při zahrnování výkopů či pro úpravu terénu.

K pásovým minirypadlům mohou být připojena bourací kladiva, svahovací lopaty, vrtáky a další příslušenství. Verze SR (shortradius) má zkrácenou záď, což usnadňuje práci a obsluhu stroje. Jednoduše řečeno, kam minirypadlovjede pásy, tam se může otáčet bez rizika. Otáčení nástavby nepřesáhne rozměr podvozku, takže do ničeho nenarazíte. Menší rozměry pak stroji umožňují lepší dostupnost v terénu a je i šetrnější k okolí, které nepoškozuje tak, jak by to bylo v případě traktoru.

(zdroj: AGROTEC a.s.)