INTELIGENTNÍ ŘEŠENÍ EFEKTIVNĚJŠÍHO ZEMĚDĚLSTVÍ

Všichni výrobci v současné době vyvíjí k motorům taková řešení, která vyhovují přísným emisním limitům Tier 4A. New Holland přichází v zemědělských strojích s opravdovou špičkou v oboru spalovacích motorů, které jsou zcela ohleduplné vůči životnímu prostředí během jejich celé životnosti.

ZÍTŘEK PŘINESE PRAVOU ENERGETICKOU NEZÁVISLOST

Zemědělské stroje New Holland respektují životní prostředí a vyvíjí koncepty, které jsou příznivé a zároveň v souladu s budoucími emisními limity. Ve skutečnosti pro budoucnost uvažujeme pouze nulové emisní limity. Jedná se tedy o svět, ve kterém si budete vy sami vytvářet veškerou energii, kterou budete potřebovat. Možná to zní jako sen, ale ve skutečnosti je to reálný styl New Holland v provedení vodíkového traktoru NH2™. Traktor je provozován na čistý vodík, který vyprodukujete vy sami na „energeticky nezávislé farmě“. Traktor NH2 produkuje nulové emise, vlastním výstupem je pouze voda. New Holland se neustále dívá za horizont již pro dnešek známých „zítřejších technologií“ Proč ? Pro zlepšení prostředí, ve kterém žijeme.

PROHLÁŠENÍ NEW HOLLAND

Proč tolik povyku ? Každý z nás se přiklání ke kvalitnímu životu, my všichni potřebujeme dýchat čistý vzduch. Vyrůstající populace, urbanizační a klimatické změny nám tuto skutečnost poněkud komplikují a vláda po celém světě se pokouší tyto vzniklé situace řešit. Emise zemědělských strojů jsou možná nižší v porovnání s produkcí emisí na hlavních silnicích. Nicméně New Holland se zavázal ke snižování produkce těchto škodlivých látek.

HISTORIE EMISNÍCH LIMITŮ

V roce 1996 byla prvně uvedena emisní norma Tier 1. Od té doby došlo ke snížení oxidu dusíku (NOx) a pevných částic (PM) o 60%. S uvedením v platnost normy Tier 4A v roce 2011 budou dále sníženy pevné částice (PM) o 90% a oxid dusíku (NOx) o 50%. Tyto toxické substance jsou produkovány během spalovacího procesu a mohou škodlivě ovlivnit životní prostředí a lidské zdraví. Ale řekněme si o tom něco víc.

NOx: oxid dusíku je produkován během vysokých teplot při spalovacím procesu motoru. Jedná se o oxid dusíku, který způsobuje kyselé deště a poškození ozónové vrstvy.

PM: pevné částice jsou vytvářeny z jemných karbonových částic a dalších jedovatých látek, které jsou vytvářeny v průběhu nedokonalého spalování paliva během spalovacího procesu. Všeobecně, když je motor studený.

100x LEPŠÍ NEŽ ZA POSLEDNÍCH 10 LET

Za posledních deset let snížil New Holland stonásobně emise, aby zlepšil život zemědělcům a jejich rodinám. V dnešní době můžete provozovat traktor s emisní normou Tier 4A 100 dní a vyprodukujete stejné množství emisí, jako vyprodukuje traktor s emisní normou Tier 1 za 1 den.

POHÁNĚNO FIAT POWERTRAIN TECHNOLOGIES

New Holland není pouze jediný, kdo se zabývá technologií Tier 4A. Využívá zkušeností z oddělení vývoje motorů svého koncernového partnera Fiat PowerTrain Technologies (FPT).

Průkopnici: Fiat vyvinul technologii vstřikování paliva Common Rail v roce 1980 a masově ji rozšířil v automobilech Alfa Romeo 156 v roce 1997. Byli jedni z prvních, kdo představil motory se vstřikováním Common Rail v zemědělských strojích.

Čistota: Automobily společnosti Fiat Group mají ze všech výrobců motorů nejnižší emise CO2, v porovnání se všemi evropskými výrobci automobilů.

Důkaz: FPT prozatím vyprodukovala přes 100.000 motorů SCR během posledních 5-ti let pro dopravní průmysl.

DVĚ ŘEŠENÍ PRO MAXIMÁLNÍ EFEKTIVITU

MÁME SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ PRO KAŽDOU SITUACI

New Holland představil dvě rozdílná řešení založená na konkrétních výhodách: Selektivní katalytická redukce (SCR) a Recirkulace ochlazených výfukových plynů (CEGR). Proč? Zemědělské stroje New Holland nejsou ochotny akceptovat jednu „běžnou“ technologii pro všechny bez rozdílu. Jsme mnohem dál. Jsme zavázáni poskytnout nejvhodnější dostupnou technologii spalovacího motoru, abychom snížili Vaše provozní náklady a zvýšili Vaši produktivitu. To znamená, že se zvolí takové řešení, které bude přesně ušité na míru každému vašemu stroji. Nakonec nejsou dvě stejná hospodářství, tak jako nejsou dva stejné zemědělské stroje.

CEGR: SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ PRO STROJE S NÍZKÝMI VÝKONY

Technologie CEGR se používá u traktorů s nízkými výkony z důvodu nízkých požadavků na chlazení. Celá technologie je elegantně zapasovaná do motorového prostoru, stejně tak jako je tomu u malých osobních automobilů. Proto je to vhodné i pro malé traktory. Jedná se o snižování NOx ve výfukových plynech řízenou recirkulací ochlazených výfukových plynů zpět do spalovacího prostoru. Dále dochází k eliminaci pevných částic (PM) z výfukových plynů za použití filtru pevných částic. Filtr pevných částic výfukové plyny vyčistí před jejich vypuštěním do atmosféry.

DOBRÉ VĚCI ZAČÍNAJÍ U MALÉHO PROVEDENÍ

Dobré věci mohou začínat u malého provedení a toto řešení zajistí kompaktní traktor kompaktním. Jedná se o řešení, které přesně zapadá do stávajícího provedení, aby byla zajištěna optimální manévrovatelnost a všestrannost.

SCR: VELMI VÝKONNÉ A ÚČINNÉŘEŠENÍ PRO STROJE S VYSOKÝMI VÝKONY

SCR, Selektivní Katalytická redukce, používá katalyzátor pro eliminaci NOx z výfukových plynů, tedy jejich přetransformování na neškodný dusík a vodu, které se běžně vyskytují v atmosféře. Aby bylo možné tuto reakci zajistit, používá se systém vstřikování roztoku DEF/AdBlue (netoxická a bezbarvá směs vody a močoviny) do výfukového potrubí. Celý systém je řízen řídící jednotkou DCU, která používá senzor pro sledování výfukových plynů. DCU ze získaných informací vypočítá potřebné množství roztoku močoviny DEF/AdBlue, které bude zapotřebí vstříknout do výfukového potrubí. Díky technologii, která neřeší emise přímo ve spalovacím prostoru, ale až ve výfukovém potrubí, dokáží vývojoví inženýři optimalizovat vlastní proces spalování a snížit tak množství pevných částic PM. Chcete víc ? Co třeba garance vynikající výkonnosti díky funkci „Řízeného Výkonu Motoru EPM“.

SCR: VÝHODY TECHNOLOGIE SCR

Motory s technologií SCR „dýchají“ čerstvý a čistý vzduch plný kyslíku, na místo znečištěného horkého recirkulovaného „smogu“, aby zajistily optimální podmínky spalování. Výsledek: zvýšeni maximálního výkonu o 7% a zvýšení krouticího momentu o 13%*. Úžasný výkon. Mimořádná produktivita.

ŘÍZENÍ VÝKONU

Řízení výkonu motoru (EPM) umožňuje nastavit výkon motoru dle aktuálních pracovních podmínek. Výhodou technologie motoru SCR je řízení výkonu motoru EPM, který naroste až o 41 hp(CV), pro zlepšení výkonnosti a účinnosti paliva ve všech situacích. Inteligentní výkon. Čistý a jednoduchý.

VYJÍMEČNÁ ÚSPORA PALIVA

Modelová řada T7000 byla svými uživateli určena jako srovnávací model díky její nízké spotřebě paliva (testy DLG). Optimální spalovací proces s technologií Tier 4A představuje generaci s efektivním výkonem. V porovnání mezi motory Tier 4A SCR s Tier 3 EGR je snížena spotřeba až o 10% díky nekompromisnímu procesu hoření ve spalovacím prostoru. Dokonalý výkon. Vyšší účinnost.

NEUVĚŘITELNÉ ÚSPORY

Palivo není jediné, jehož spotřeba je s použitím technologie SCR snížena. Motory s technologií CEGR vyžadují mnohem častější provádění výměny motorového oleje z důvodu velkého množství recirkulovaných výfukových plynů. Na určitých modelech může být zvýšen servisní interval až o 100%, zatímco technologie SCR Vám výrazně sníží provozní náklady. Tyto úspory jsou reálné, jsou již po odečtení výdajů za nákup roztoku močoviny DEF/AdBlue. Zůstane Vám více peněz.

NEUSTÁLE SE VÁM VRACÍ PENÍZE

Každá utracena £1.00 za roztok močoviny DEF/AdBlue ušetři až £2.50 za uspořené palivo.
Stroje s technologií SCR jsou zajištěnou investicí, která Vám bude neustále „vynášet“.

PROVĚŘENÁ SPOLEHLIVOST

S více než 100.000 vyrobenými motory s technologií SCR ví FPT více o spolehlivosti motorů. Moderní technologie SCR s vůdčím postavením ve své třídě byla vyvíjena a testována v nákladní dopravě přes více než 5 let. FPT představuje s technologií SCR špičku ve svém oboru a je mezinárodně uznávaná pro její technické řešení. Takto prověřená technologie Vám poskytne opravdový klid na duši: Váš traktor nebo sklízecí stroj je neustále připraven, jakmile jste připraveni vy sami, přičemž si můžete užívat dlouhé servisní intervaly New Holland. V krátkosti, FPT a New Holland: navrženo pro život.

ČISTÉ PALIVO

Kvalita paliva se může lišit. FPT vyvinulo technologii SCR, která umožňuje provoz se standardními palivy bez potřeby jakýchkoliv přídavných aditiv.

DNEŠNÍ ŘEŠENÍ PRO ZÍTŘEK

Experti odsouhlasili, že technologie SCR bude neocenitelná pro splnění požadavků emisní normy Tier 4B. Co to pro Vás znamená? Nebudete se muset potýkat s novým řešením po dobu několika let. Dále to znamená, že New Holland má vyvinutou technologii pro další generaci zemědělských strojů, které budou v budoucnu znovu určovat efektivitu, komfort a výkonnost dle vašich požadavků.

VÁŠ PRŮVODCE PRO ROZTOK MOČOVINY DEF/AdBlue

CO JE ROZTOK MOČOVINY DEF/ADBLUE ?

V obou případech se jedná o roztok vody a močoviny, který je přidáván k výfukovým plynům z důvodu plnění emisní normy Tier 4A v technologii SCR pro získání neškodného dusíku a vody. Proč existují dva různé názvy ? Celkem jednoduše, kapalina pro výfukové zplodiny u dieselových motorů, lépe známa jako DEF, je používána v Severní Americe, přičemž AdBlue je evropský název pro stejný produkt.

CO PŘEDSTAVUJE ROZTOK MOČOVINY DEF/ADBLUE PRO MŮJ STROJ?

Přidávání roztoku močoviny DEF/AdBlue v žádném případě negativně neovlivní výkon vašeho stroje. Proč? Protože se jedná o technologii vstřikování roztoku močoviny do výfukového potrubí, což znamená, že výkon motoru zůstává na maximální možné úrovni, tak jak u výrobce New Holland očekáváme.

CO ROZTOK MOČOVINY DEF/ADBLUE ZNAMENÁ PRO MĚ?

Pro vás to znamená, že máte více účinný stroj, bez nutnosti vynaložit zvýšené úsilí. Velkou výhodou je ohleduplnost k životnímu prostředí, čímž se stává vítězem v každé situaci. Jak? Systém vstřikování roztoku močoviny DEF/AdBlue byl navržen tak, aby vám nabídl maximum při snadném užití. Přídavná nádrž je umístěna vedle palivové nádrže, aby bylo její doplňování co nejjednodušší. Co víc si můžete přát než naplnit nádrž roztoku močoviny DEF/AdBlue, která vydrží na minimálně dvě palivové nádrže.

BUDU JEDNODUŠE SCHOPEN ZÍSKAT ROZTOK MOČOVINY DEF/ADBLUE ?

Odpověď je ANO! Roztok močoviny DEF/AdBlue je dostupný přes sklad náhradních dílů CNH & SERVIS; pro více informací kontaktujte vašeho dealera. Je to málo? Roztok močoviny DEF/AdBlue může být doručen přímo k vám, abyste měli absolutní pohodlí.

USKLADNĚNÍ

Žádný problém. Roztok močoviny DEF/AdBlue můžete uskladnit přímo u vás v kontejnerech o různých velikostech podle vašich potřeb.