Sesterská společnost značky New Holland a její dvorní dodavatel motorů FPT vyrábí výkonné, úsporné a spolehlivé motory. Proto k motorům FPT přecházejí i výrobci traktorů jiných značek, kteří dříve používali motory z USA.

Společnost FPT je největším výrobcem motorů v Evropě. Její motory se používají v řadě odvětví a na všech kontinentech. Má tak zkušenosti s výrobou motorů, které musí plnit ty nejpřísnější eminí limity (TIER 5 a EEV – Environmentaly Enhanced Vehicle – v oblasti dopravní techniky v EU) i s motory, které si musí poradit s různými druhy paliv a jejich proměnlivou kvalitou (Tetra Fuel motor pro brazilský trh, který je schopen spalovat biolíh, směs benzínu a biolihu, benzín a stračený zemní plyn CNG). Více o FPT se můžete dočíst ZDE.

Díky dlouhé historii, efektivnímu vývoji a zkušenostem z nejnáročněnších a nejprestižnějších oblastí, kde se motory využívají, vyrábí výkonné, úsporné a spolehlivé motory. Tyto pohonné jednotky nabízí i dalším výrobcům dopravní techniky, zemědělských a stavebních strojů, kteří nemají vlastní motorárnu. Motor Cursor 9 s technologií SCR tak nyní můžete najít také v traktoru AXION 900 od značky CLAAS:

„Poprvé bude traktor CLAAS používat 24 ventilový motor FPT Cursor 9 s objemem 8,7 l, splňující novou emisní normu Tier 4i. AXION 900 bude pro splnění této přísné normy používat integrovanou technologii SCR (selective catalytic reduction) s aditivy AdBlue.“

Ing. Aleš Petr, Agrotec a.s., 3.06.2011