Nové Power Stary jsou oproti svým předchůdcům především větší a navazují na úspěšnou sérii traktorů Ford New Holland, které se prodá valy hlavně v Severní Americe. Celkem projekt T4 Power Star  zahrnuje 3 modelové řady. V roce 2012 přijde na náš trh první modelová řada s interním označením Light  Tato řada obsahuje  tři modely s výkony pod 75hp (T4.55, T4.65 a T4.75)  a je  stále osazena  motory s technologií  EGR pro splnění emisní normy Tier3. V roce 2013 přijde na náš trh další modelová řada ( interně označovaná Medium ) a ta již bude obsahovat 6 modelů s výkony 55 – 105 hp a všechny motory již budou splňovat emisní normu Tier 4A.

PowerStar je kompletně nový traktor. Své využití najde především u farmářů se živočišnou výrobou, při ošetřování píce a u nezemědělských podniků.

I v Power Staru najdete novou kabinu, která má opravdu hodně společného s VisionView™ u traktoru T5 a nebudeme ji tedy znovu popisovat. Pouze připomeneme, že i v řadě Power Star má kabina naprosto rovnou podlahu, což není v této výkonové kategorii běžné. Protože je traktor určen i nezemědělským podnikům, je k dispozici o 15° otočné sedadlo řidiče. Sledovat mezinápravově montované nářadí je tak výrazně pohodlnější.

Ověřený motor

Traktor využívá hospodárný, mechanicky řízený motor F5C o objemu 3,2 litru s výkony 55, 64 a 74 hp, kterých dosahuje při 2300 ot/min. Maximální krouticí momenty činí 240, 275 respektive 310 Nm a to při 1250 ot/min s převýšením krouticího momentu 41, 38 respektive 36%. Díky velkému převýšení kroutícího momentu a posazení maxima kroutícího momentu do velmi nízkých otáček je motor velmi pružný a umožňuje obsluze používat traktor při nižších otáčkách motoru a zařazené vyšší rychlosti, dosáhnete tak velmi příznivé spotřeby paliva. Díky těmto parametrům máte k dispozici i 540 „Ekonomické“ tj. hospodárné otáčky vývodového hřídele. Obracení či shrnování píce tak zvládnete za snížených otáček motoru a tedy levněji. Dále jsou k dispozici klasické otáčky PTO 540ot/min. a otáčky závislé na pojezdové rychlosti.

Převodovky jednoduché i užitečné

Nejzákladnější převodovkou pro traktory řady T4PowerStar je mechanicky reverzovaná převodovka 12×12, kterou lze nahradit hydraulicky reverzovanou převodovkou, tzv. „elektroreverzem“. Ta je maximálně výhodná pro práci s čelním nakladačem, protože šetří samotné převodové ústrojí a hlavně výrazně ulehčuje práci řidiči. Tuto předovku lze navíc doplnit o plazivé rychlosti a to na 20×20, kdy můžete dosáhnout minimální pojezdové rychlosti 108m/hod, což ocení především farmáři se speciálními kulturami nebo firmy podnikající v oblasti údržby komunikací (práce se sněžnou frézou). Pro pohyb po komunikacích také přijde vhod max. rychlost 40 km/h.

Výkonná hydraulika

Hydraulické čerpadlo dosahuje průtoku 48l/min. Traktor je navíc vybavený samostatným hydraulickým čerpadlem pro řízení, takže práce s čelním nakladačem a hydraulicky poháněnými pícninářskými stroji je bezpečná, rychlá a přesná.

Věrný odkazu svých předchůdců

T4PowerStar si drží hlavní designové prky traktorů New Holland, díky nimž T7000 získal řadu ocenění. Ať již jde o „kočičí oči“, oválná světla vpředu a vzadu na kabině či svažující se kapotu, jenž zajišťuje výborný výhled. S novým PowerStarem prostě získáte za pár korun opravdu pohodlný a hodnotný traktor s univerzálním využitím.

Souhrn inovací u T4 PowerStar

  • Nová kabina s rovnou podlahou a výborným výhledem.
  • Přepracované rozložení ovládacích prvků v „Command Arch“ – špičková ergonomie pracoviště řidiče.
  • Výkonný a úsporný motor F5C od sesterské společnosti FPT Industrial
  • Převodovky na míru: jednoduché, s elektroreverzem i plazivými rychlostmi.
  • Určený pro práci s nakladačem: továrně montovaná příprava na nakladač, skvělý výhled na nakladač panoramatickým střešním oknem.
  • Výkonná hydraulika: průtok až 48 litrů/min

zdroj: AGROTEC a.s.