Pět let po představení EasyCut B 950 Collect na veletrhu Agritechnica 2017 představuje KRONE modernizovanou verzi této trojkombinace vybavenou šnekovými dopravníky pro ukládání řádků. Nově je k dispozici také komfortní ovládání pomocí systému ISOBUS, které může zvýšit uživatelský komfort i rozšířit možnosti využití stroje. Kompaktní konstrukce a absence kondicionéru EasyCut B 950 Collect s sebou přináší velmi nízkou celkovou hmotnost. Stroj je vhodný pro použití na svazích a méně únosných půdách, jako jsou vřesoviště nebo chráněné přírodní oblasti. Velké objemy krmiva, jako např. GPS, případně zelené žito, lze pomocí příčných dopravníkových šneků o velkém průměru velmi snadno uložit do jednoho řádku. V případě vojtěšky je díky šetrné dopravě bez intenzivního zpracování ukládání do řádku bezztrátové. Včetně předního žacího stroje disponuje EasyCut B 950 Collect pracovním záběrem 9,45 metru.

Variabilní, efektivní a s výdrží
Hydraulickým otevíráním a zavíráním krytu šnekového dopravníku můžete volit mezi ukládáním píce do jednoho řádku, shazováním do řádku pouze z jedné libovolné strany, nebo  rozložením na celou šířku stroje. Nastavení provádí obsluha z kabiny traktoru. KRONE je specialistou na sklizeň píce s velmi silným zaměřením na hledání a vývoj nových efektivních řešení, které nabízí i zde. Při ukládání píce na řádek z dílčího pracovního záběru připraví EasyCut B 950 Collect čtyři řádky o celkové šířce přibližně 12 m – to je ideální pro čtyřrotorové shrnovače KRONE Swadro TC 1250 nebo TC 1370. Přináší to efektivnější využití následných strojů v lince ve stále sušších letních obdobích. To šetří nároky na pracovní časy a provozní náklady sklizňové linky – to vše ve jménu ekonomiky provozu.

Osvědčená technika
Žací trojkombinace je již v základu vybavena osvědčenými systémy žacích nosníků EasyCut vybavenými jištěním disků SafeCut, konstrukcí SmartCut a integrovanou pojistkou pro případ najetí na překážku. Příkladné kopírování půdy zajišťuje patentovaný systém zavěšení žací jednotky DuoGrip a z kabiny nastavitelné hydraulické odlehčení žacích jednotek. Stroj v základním provedení disponuje i dalšími praktickými výhodami, jako je například samostatný zdvih každé ze tří žacích jednotek, který oceníte při sečení v klínech. Tuto námahu za obsluhu ale může převzít i zcela automatizovaný systém ovládání zdvihu žacích jednotek SectionControl.

Co je nového?
EasyCut B 950 Collect je stejně jako ostatní žací stroje EasyCut již v základním provedení vybaven speciálně tvrzenými splazy. Ty se starají o optimální výkon i ochranu porostu.
Nová páka na předním ochranném krytu žací jednotky ve směru jízdy vlevo usnadní připojování stroje získáním většího manipulačního prostoru.
Pro intuitivní ovládání trojkombinace se k dosud nabízenému elektrickému ovládacímu panelu na přání dodává i ISOBUS kompatibilní komfortní ovládání. K dispozici jsou terminály DS 500, CCI 800 a CCI 1200. Využít lze samozřejmě i virtuální ISOBUS terminál traktoru. Terminály mají dotykovou barevnou obrazovku, na které jsou zobrazeny funkční tlačítka všech důležitých funkcí stroje, které je tak snadné velmi intuitivně ovládat. Na přání lze terminály doplnit i o nový CCI A3 AUX joystick, který ještě více usnadní ovládání nejčastěji používaných funkcí.

Závěr: EasyCut B 950 Collect se tak staví do role absolutně universálního žacího stroje. Jednostranné stažení píce od okraje pole, šetrné ukládání vojtěšek do řádků nebo rozprostření těžké píce do celého pracovního záběru stroje pro rovnoměrné prosychání. Všechny funkce této kompaktní žací trojkombinace lze ovládat zcela jednoduše a pohodlně.

Technické údaje:
Pracovní záběr: 9,45 m (včetně čelního žacího stroje)
Přepravní šířka: 2,99 m
Přepravní výška: pod 4,00 m (při světlosti 20 cm)
Počet žacích disků / bubnů: 12/4
Šnekové dopravníky: v základu
Otáčky vývodového hřídele: 1000 min-1
Hydraulické přípoje: 1 x LS (při ISOBUS komfortním ovládání)
Vlastní hmotnost: 2.980 kg
Potřebný příkon: od 118 kW / 160 PS