Lemken koupí jihoafrického výrobce secích strojů Equalizer hodlá rozšířit jsou nabídku produktů v oblasti secích strojů. Stroje Equalizer jsou zaměřené na minimální narušení půdy až bezorebné hospodaření, zahrnující přesné secí stroje s až 36 řádky a secí stroje s pracovním záběrem až 24 metrů.

Generální ředitel společnosti Lemken Anthony van der Ley se domnívá, že portfolio Equalizer dokonale doplňuje segment secích strojů Lemken a představuje důležitý stavební kámen pro další růst. „Naše portfolia se nepřekrývají. Equalizer nabízí řešení pro zákazníky a trhy, které společnost Lemken dosud nebyla schopna obsloužit. Z hlediska naší růstové strategie sázecí a secí stroje Equalizer vyplňují současnou mezeru v našem sortimentu.“

Společnost Equalizer, která je rovněž rodinným podnikem, byla založena v Kapském Městě v roce 2000 a v současné době zaměstnává 180 lidí. Společnost působí nejen na domácím jihoafrickém trhu jako lídr v oblasti přesného setí, ale i v Austrálii, která je jejím nejdůležitějším exportním trhem.

Lemken chce rozšířit společně s firmou Equalizer jihoafrickou pobočku. Prvním jistým projektem je rozsáhlé rozšíření logistiky náhradních dílů v roce 2023. Společnost Equalizer bude nadále vedena jako nezávislá dceřiná společnost se současným vedením a název značky zůstane zachován. Lemken samozřejmě přispěje svými zkušenostmi z vývoje, výroby a prodeje, aby podpořil budoucí růst společnosti Equalizer.