Vedení nad oddělením vývozu firmy Lemken převzal Dirk Hollinderbäumer, který během 25 let práce pro německého výrobce zemědělské techniky přispěl velkým dílem k značnému růstu firmy.

Dirk Hollinderbäumer nastoupil do Lemkenu v roce 1987 hned po ukončení studií zemědělství, do oddělení vývozu přešel v roce 1989 a už v něm zůstal. Deset let byl i jeho mluvčím, mimo jiné byl zodpovědný za trhy střední a jižní Evropy, v nedávné době mu k tomu přibyl i ruský trh. Zároveň se kromě toho celou dobu staral i svoji vlastní farmu.

O jak důležitou pozici jde, vypovídá to, že Lemken do padesátky různých trhů světa vyváží 73 %, tedy téměř tři čtvrtiny své produkce. Nový šéf vývozu Dirk Hollinderbäumer se chce zaměřit na další rozšiřování působnosti v rámci současných trhů a zároveň na zlepšení distribuce. V současnosti má Lemken vlastní pobočky ve 22 různých zemích a hodlá vybudovat další zastoupení, zejména v Africe a Asii.

S objemem prodejů ve výši 300 milionů Eur a tisícovkou zaměstnanců po celém světě patří Lemken mezi nejvýznamnější evropské výrobce zemědělské techniky. Původně byl tento rodinný podnik, založený v roce 1780, slévárnou. Nyní vyrábí stroje na zpracování půdy, secí stroje a postřikovače, a to ve třech hlavních továrnách v německém Alpenu, Föhrenu a v Meppenu.

zdroj: zentour.cz