Dvojnásobný výkon za poloviční čas

  • Balicí stůl s příčkovým řetězovým dopravníkem pro bezpečný pohon balíku
  • Hluboké koryto balicího stolu pro dobré boční vedení
  • Držák fólie s klešťovým úchopem
  • Aktivní vedení nože pro přesný řez
  • Automatický přechod na provoz s jednou fólií v případě konce nebo přetržení fólie

Vykonávání několika činností synchronně – to předpokládá perfektní souhru všech pracovních procesů. Kombinovaný lis s baličkou KRONE Comprima dokonale splňuje tyto požadavky, protože jak lis, tak balička pocházejí od stejného výrobce. Díky optimální koordinaci postupů pracuje dvojramenná fóliová balička velice rychle. Balicí stůl je včas uvolněn pro další balík. Lze tak zvládnout více balíků za hodinu. Balička může pracovat s rolemi fólie o šířce 500 mm a 750 mm.

Perfektní vedení: Balicí stůl kombinovaného lisu Comprima má hluboké koryto. Balíky tedy mají při podávání na balicí stůl a při vlastním ovíjení výborné boční vedení, které se uplatní zejména při práci na svahu.

Jednodušeji to nejde: Počet ovinutých vrstev (2, 4, 6 nebo 8) lze nastavit na ovládacím terminálu v kabině traktoru. Podle šířky fólie 500 mm nebo 750 mm je nutno pákou přepnout správný převod pro balicí stůl.

Zásobník na fólii: Dvě velké zásobní skříně pojmou celkem deset rolí fólie (500 mm nebo 750 mm). Skříně jsou umístěné v bezprostřední blízkosti dvojramenné baličky a jsou chráněné před vlhkostí a prachem. Comprima CV 210 XC pojme 12 rolí fólie.

Stavěč balíků jako volitelná výbava: Pomocí tohoto zařízení lze ukládat balíky automaticky na čelní stranu. Čelní strany mají více vrstev fólie, takže lze předejít poškození na tvrdém strništi nebo od ptáků. Svoz stojatých balíků je velmi rychlý. Balík lze uchopit ze všech stran. Na traktoru není potřeba otočné hydraulické rameno, protože se balíky nemusí pro přepravu otáčet. Při skládání slámy nebo sena je možné stavěč balíků sklopit na bok mimo pracovní zónu.