Ministerský předseda Weil oficiálně otevírá technologické centrum Krone

Spelle, 27. listopadu 2014 – Oficiálním předáním klíče dolnosaským ministerským předsedou Stephanem Weilem bylo včera slavnostně otevřeno technologické centrum Krone. „Krone upevňuje svoji pozici čelního novátorského podniku investicí kolem 50 milionů eur a současně podtrhuje věrnost regionu“, poděkoval Weil ve své zdravici.

Majitel podniku Bernard Krone vysvětlil ve svém uvítání 270 hostů celkovou koncepci výrobního závodu roku 2015. Společnost Krone  investovala v uplynulých letech do lokality Spelle tak, aby ve výrobním závodě zefektivnila celou výrobu a její procesy.

„Výstavbou nového logistického centra, novým školicím střediskem, novou výrobou strojů Big X a v neposlední řadě samozřejmě také novým technologickým centrem jsme si vybudovali vynikající pozici. Těmito opatřeními jsme položili prvotřídní fundament, který chceme využít jako základ dalšího růstu“, rozvedl dále.

Současně tuto příležitost využil k ohlédnutí za uplynulým obchodním rokem, ve kterém výrobní závod Krone a továrna na vozidla Krone včetně jejich prodejních společností dokázaly realizovat obrat více než 1,6 miliardy eur.

Nové technologické centrum Krone nabízí místo téměř 500 pracovníkům a pracovnicím z oddělení konstrukce a vývoje, v pokusné a prototypové dílně, v elektronickém zpracování dat, v nákupu a technickém marketingu, v produktovém a projektovém managementu. Pětipodlažní budova disponuje více než 8 000 m² nejmodernějších kancelářských ploch a přes 5 000 m² ploch v halách pro montáž prototypů. Kancelářský trakt je hluboký 18 m, dlouhý 95 m a 20 m vysoký. Do technologického centra, do pokusné a prototypové dílny investovala společnost Krone 14,5 milionů eur.

[zdroj: Krone.cz]