Společnost New Holland Construction se podílí na archeologických vykopávkách, které by mohly vyřešit jednu z nejdéle trvajících uměleckých záhad: skutečnou identitu ženy, jež stála Leonardu da Vinci modelem při tvorbě obrazu La Gioconda – známém také jako Monna Lisa. 

Podle historika z šestnáctého století Giorgio Vasariho je osobou vyobrazenou na slavném portrétu Monna Lisa Gherardini, jejíž portrét si objednal její manžel Francesco del Giocondo. Objevení jejího úmrtního listu v klášteře Sant´Orsola ve Florencii, jakožto místa kde je pochována, vedlo k zahájení archeologických vykopávek. Jejich účelem je objevit a zrekonstruovat její pozůstatky, aby bylo možné pomocí rekonstrukce tváře ženu porovnat s obrazem.

Výkopové práce byly zahájeny za přítomnosti mnoha fotografů a televizních kamer z celého světa 11. května tohoto ruku. V centru pozornosti se tak rázem ocitli i zaměstnanci společnosti La Prato Svaci , zákazníka společnosti New Holland Construction a vedoucího vykopávek.  Pro své potřeby si k práci společnost vybrala pásové minirypadlo se zkrácenou zádí E18SR pomocí kterého byly odstraněny zbytky pohřební stěny a zní vzniklé zeminy a suti, kterou nakládala na nákladní auta pomocí smykem řízeného nakladače C175. Ten dosáhne díky svému patentovanému výložníku SUPER BOOM