LEMKEN nabízí nyní také pro návěsné pluhy systém nastavení, umožňující zlepšit stranové vedení pluhu a tím šetřit palivo. Dosáhne se toho prostřednictvím přídavného hydraulického válce na otáčecím mechanizmu pluhu.

Zatímco systémy nastavení pro plně otočné nesené pluhy, jako např. nastavovací centrum OptiQuick fy LEMKEN jsou běžnou praxí, musí se u současných návěsných otočných pluhů počítat s bočním tahem, daným jejich konstrukcí. Tažný bod traktoru a návěsného otočného pluhu jsou fixně dány. Prostřednictvím přídavného tlakově ovládaného válce se přenáší dodatečný moment na traktor, který kompenzuje boční tah. Tím se tahová linie traktor/pluh srovná směrem ke středu zadní nápravy traktoru a boční tah na pluh Diamant je zredukován. Měření ukazují, že lze redukovat spotřebu paliva díky novému systému nastavení OptiLine až o 10 %. Orba bez bočního tahu také znamená, že není třeba natáčet kola řídící nápravy proti brázdě a tím přináší výrazné ulehčení práce pro řidiče. Prostřednictvím nastaveného hydraulického tlaku může řidič optimalizovat tlak zařízení na pluh a boční tah traktoru.

Současně zaručuje optimální tlak zařízení konstantní šířku záběru prvního orebního tělesa. Pluh zanechává rovnoměrně zoraný povrch půdy a příprava seťového lůžka může být redukována, co se týká hloubky a intenzity.

csm_LEMKEN_OptiLine_Diamant_02_web_fd696e2439