Společnost New Holland představila nové modely lisů na kulaté balíky. Nové modely bude možné pořídit ve standardním, nebo kombinovaným vybavením s baličkou. Model s označením Roll Baler 125 lisuje balíky o průměru 125 cm s šířkou 122 cm, model s označením Roll Baler 135 lisuje balíky s průměrem 135 cm a šířkou 122 cm. Lisy jsou navrženy pro co nejlepší plnění a nejvyšší hustotu balíků.

Sběrač s pracovní šířkou 2,1 m je k dispozici pro modely Roll Baler 125, modely Roll Baler 135 budou osazené sběračem o šířce 2,2 m. Široké sběrače zajišťují čistý sběr, ať už se jedná o senáž, seno, nebo velké řádky slámy produkované dnešními výkonnými kombajny. Rotor o průměru 470 mm je vybaven 10 mm prsty s vysokou odolností což zvyšuje životnost stroje. Komora lisu obsahuje 18 válečků s průměrem 200 mm pro přesné a rovnoměrné lisování balíků, jejich životnost byla navíc ještě prodloužená díky odolnému materiálu, ze kterých jsou vyrobené. Speciálně vyvinutý motor pro balení balíků do folií nabízí díky tlačítkům s impulzním kontaktem skutečně plnou kontrolu. Displej umožňuje obsluze vidět a ovládat celou řadu parametrů, včetně hustoty balíků, otáček hřídele atd. Při použití v kombinaci s traktorem s technologií Load-sensing je hydraulický tok regulován automaticky.

Nízko položené těžiště lisu nabízí vynikající stabilitu i při práci s extrémními sklony svahů. Navíc je možné lisy přizpůsobit různým podmínkám díky široké nabídce pneumatik. Pro lis Roll Baler 125 jsou k dispozici super široké pneumatiky, které snižují zhutnění a usnadňují opětovný růst, stejně jako nabízí lepší trakci při práci za mokra. Inovované kryty poskytují snadný přístup na všechny servisní místa. Snadná údržba a centrální automatický mazací systém zajišťuje dlouhou životnost jednotlivých dílů.

zdroj: Agrotec a.s.