Zhruba polovina pavilonu G1 na brněnském Techagru patřila strojům New Holland. Jejich výstava byla zaštítěna heslem „Clean Energy Leader“, odkazujícím na to, jak mají traktory a sklízecí mlátičky New Holland vyřešenou normu Tier4a – pomocí selektivní katalytické redukce výfukových plynů (SCR).

Každý návštěvník mohl na samostatném vystaveném motoru zjistit, jak tato k životnímu prostředí přívětivá technologie vlastně funguje.

Největším traktorem v expozici byl kolos řady T9 s motorem Cursor 13 a plnou evropskou homologací, kterému zdárně sekundovaly traktory řad T8 a T7. Samozřejmě nemohly chybět horké novinky letošního roku – inovovaná řada T6, která přináší progresivní technologii SCR i menším farmářům a zcela nové traktory řady T5, reprezentované modely T5.95 a T4 PowerStar. Tyto menší stroje se společně se smykem řízeným nakladačem se nacházely ve svém přirozeném prostředí – na improvizované farmě. Novinkou byl také teleskopický manipulátor New Holland LM5020.

Sklizňovou techniku reprezentovala sklízecí mlátička CR9090 na pásech SmartTrax – šlo o první vyrobenou a konečnému zákazníkovi prodanou mlátičku na pásech SmatrTrax. Vystavena byla také mlátička CX6090, která v praktickém provozu dokáže sklízet při spotřebě 10,1 litru na hektar. Jde o univerzální kombajn, což mimo jiné zdůrazňoval jeho adaptér.

New Holland si uvědomil, že zemědělství často potřebuje i stavební stroje, které tudíž byly logicky také součástí jeho letošní expozice.

zdroj: www.zentour.cz