Po dlouhém procesu testování na poli a analyzování různých druhů traktorů obržel nový traktor New Holland T3F titul Traktor roku – BEST SPECIALIZED 2015. Porota se skládala z 23 novinářů z celé Evropy a ocenění bylo oznámeno a předáno na výstavě EIMA v italské Bologni, která je jednou z nejdůležitějších evropských výstav zemědělské techniky. Porotci rozhodli, že traktor T3F podává skvělý výkon při kultivaci a je mobilní v úzkých prostorách a pod nízkými přístřešky.

Od roku 1934 je New Holland stále sleduje požadavky zákazníků a vše, co je třeba pro práci v sadech a vinicích. New Holland posílil svou pozici v oblasti traktorů do sadařství a vinařství uvedením nového traktoru T3F Series na trh. Pěstitelům poskytuje komfort, mobilitu a spolehlivost – vše co potřebují při své každodenní práci, jak vysvětlil Luca Mainardi, produkt manažer traktorů teleskopických nakladačů.

New T3F Series: kompaktní traktory

Čtyři modely ze série T3F byly navrženy a zkonstruovány na základě potřeb profesionálních pěstitelů ovoce. Hodí se pro malé až středně velké sadaře a vinaře, kteří hledají výkonné, ale kompaktní stroje s velkou všestranností a vynikajícím výkonem v rozmezí 37 až 53 kW (50 až 72 koní).

Srdcem traktoru je tříválcový přeplňovaný motor s intercoolerem FPT Industrial S8000, který je velmi kompaktní a má nízké emise – splňuje normu Tier 3. Samozřejmostí značky New Holland je nízká hladina hluku a vibrací a vysoká účinnost paliva. Výkon zvyšuje záloha točivého momentu 34 %, točivý moment tak dosahuje až skvělých 295 Nm.

Kompaktní a lehká konstrukce a ultratenké tělo, s maximální šířkou 135 cm, poskytuje traktorům snadný pohyb i v úzkých řádcích. Traktory jsou tak ideálním tažným prostředkem pro postřikovače a stroje pro kultivaci sadů a vinic, neboť jsou snadno manévrovatelné a v sadech se pohybují bez poškození stromků. Rozvor je 186 cm a poloměr otáčení pouhých 3,4 m.

Traktory jsou vybaveny dvěma hydraulickými čerpadly, jedním pro vnější okruhy a brzdy přívěsu o průtoku 52 l/min a druhým s průtokem 32 l/ min, které je vyhrazeno pro účely řízení. Série T3F má nosnost až 2277 kg. Již ve standardní výbavě je zahrnuto patentované ovládání táhel Lift-O-Matic, díky němuž je možné zvednout a vrátit vzadu nesené nářadí do přednastavené polohy pomocí jednoho ovládání.

Pro traktory T3F jsou k dispozici různé převodovky. Standardní je Synchro Shuttle 12×12 a Synchro Shuttle 20×20, která má plazivé rychlosti, s nejnižší rychlostí 100 m/h pro specializované práce.

Z velkého nastavitelného sedadla má řidič ničím nerušený výhled do všech stran. Ovládání je jednoduché a intuitivní a ovládací prvky padnou přirozeně do ruky tak, jako je tomu u větších modelů. Traktor New Holland je malým ztělesněním velkého komfortu, kompaktnosti a síly, díky němuž se může pyšnit prestižním oceněním Traktor roku!