Kompletní sortiment NHC byl představen na Plantworx exhibici 2013, kde byla demonstrována široká nabídka, která pojímala modely v konfiguraci pro speciální aplikace jako je například nový stroj W 170 C Recycler.

NHC odhalila ve své exhibici poslední modely, které poprvé mohla vidět společnost ve Velké Británii.

NHC se vzala za své uvedení nového typu E85C, prvního rýpadla střední třídy s finálním řešením technologie Tier 4. Tento model opět zvyšuje laťku ve výkonu při zachování hospodárnosti, díky čemuž jsou stroje značky New Holland známé. Díky technologii CEGR (Cooled exhaust gas recirculation – recirkulace ochlazených výfukových plynů) spojené se systémem DOC (diesel oxidation catalyst – oxidační katalyzátor) splňuje nejpřísnější limity Tier 4.

Nový, tří-čerpadlový hydraulický systém umožňuje rychlost otáčení až 11 ot/min a vynikající velikost tažné síly 76,8 kN, jakožto preciznost ovládání a přesnost.

Model E140 C SR, pásové rýpadlo se zkrácenou zádí je představitelem unikátního systému iNDR (integrated noise and dust reduction), který minimalizuje hluk stroje, optimálně chladí a zvyšuje filtraci pevných částic. Vysoce účinná hydraulika podává dostatečně velký výkon dle použití stroje a podmínek provozu a v kombinaci s ECO režimem snižuje spotřebu pohonných hmot stroje.

Jedničkou mezi smykem řízenými nakladači je model L230, který je vybaven přeplňovaným motorem o výkonu 90 HP a vysokým kroutícím momentem 340 Nm při pouhých 1400 ot/min. Výkonný motor v kombinaci s hydraulickým systémem umožňuje připojení lopaty až o objemu 0,58 m3, tímto se velmi sníží pracovní čas daných cyklů. S nízkou spotřebou paliva a velkým objemem nádrže (96,5 l) se z L230 stává autonomní stroj, který je schopen pracovat 8 – 10 hod/den bez doplnění pohonných hmot. Unikátní vertikální výložníkový systém Super BOOM umožňuje obsluze manipulaci s nakládkou až do středu korby nákladního auta a tím je zvyšována rychlost nakládky a také možnost nakládání z jedné strany. Se skvěle vybavenou komfortní kabinou se z L230 stává velmi zdatný pomocník pro různé pracovní zařazení.

Patnácti tunový model kolového rypadla WE150 B PRO exceluje se svými zbrusu novými ovládacími prvky, precizním ovládáním a dostupností údržby. WE150 B PRO je velmi úsporný stroj: výkon motoru ve spojení s pracovními módy optimalizují výkon při různých pracovních podmínkách a tím značně snižují spotřebu pohonných hmot; vysoký objem motoru a tří-čerpadlový hydraulický systém; zjednodušená údržba a prodloužení servisních intervalů šetří čas i peníze.

Nový model W170 Recycler je navržen pro práci v obtížných podmínkách nakládání s odpady, při manipulaci, recyklaci. Stroj je vybaven ochranou jednotlivých komponentů. Jako ochrana slouží například krytování hadic, světel, hydraulických válců, nádrže a jiná další ochrana co se týče téměř celého stroje, jako je kabina či nápravy. Všechna tato výbava slouží nejen k ochraně stroje, ale i k ochraně obsluhy, která je v těchto podmínkách použití stroje více než žádoucí. Model je vybaven novým chladicím systémem, kde jednotlivé chladicí jednotky jsou umístěny do tvaru boxu (kychle). Díky takto uzpůsobenému chladícímu systému dosahujeme maximální chladící účinnosti stroje a usnadnění přístupu k chladícím jednotkám. Tier 4i s SCR technologií zvyšuje bezpečnost při práci s odpadem, kde vzniká velké nebezpečí vzplanutí odpadu díky vysokým teplotám katalyzátoru. Vstřikováním AdBlue je korigován výskyt možných jisker, díky kterým by mohlo dojít k požáru.

Pásové rýpadlo E215 C, nejúspornější 21 tunové pásové rypadlo ve své třídě. Na jedné straně nejúspornějším se tento model stává díky technologii SCR a vysoké účinnosti hydraulického systému. Technologie SCR umožňuje 6-ti válcovému motoru se systémem Common-Rail generaci výkonu bez recirkulace výfukových plynů a potřeby filtru pevných částic. A na straně druhé, hydraulický systém ´Hydrotonic technology´ zajišťuje 100% využití čerpadla, zvyšování výkonu, ale také snižování spotřeby. A konečně inovovaný procesor AEP a uvedení ECO pracovního režimu optimalizuje spotřebu podle přání obsluhy. Výsledkem je neobyčejně nízká spotřeba s průměrnou hodnotou mezi 9-13 litry za hodinu, v závislosti na typu práce stroje.

zdroj: eagrotec.cz