Budoucnost světového zemědělství i značky New Holland staví na trvale udržitelném rozvoji. Zdroje pro zemědělskou výrobu jsou omezené a hlavní výzvou pro současné zemědělství je tak zajistit dostatek kvalitních potravin a krmiv pro rychle rostoucí lidskou populaci. New Holland chce přispět k úspěchu tím, že vyvíjí inovativnější a efektivnější produkty a moderní řešení mechanizace zemědělství.

Vize New Holland vyrůstá ze strategie zaměřené na „Čistou energii – Clean energy leader“, kterou značka představila v roce 2006. Strategie Clean energy leader přesně ukazuje, co udržitelnost pro New Holland znamená.

Jedním z hlavních pilířů je další rozvoj precizního zemědělství, které zvyšuje výkonnost a efektivitu.  Nic nenabízí lepší pohled do budoucnosti než nejnovější koncept od „New Holland“ – koncept roboticky řízeného traktoru – který používá technologie vyvinuté CNH Industrial. NH Drive může pracovat nezávisle, bez řidiče, kdy funkce traktoru a závěsného stroje jsou ovládané umělou inteligencí nebo dálkově. Pro shlédnutí videa klikněte zde.

Traktor je schopen kdekoliv pracovat zcela samostatně bez řidiče, takže může být nasazen 24 hod denně 7 dní v týdnu a to bez chyb obsluhy. To zvýší výkonnost a hospodárnost provozu zemědělských strojů. Traktor lze naprogramovat na celodenní samostatnou práci. V průběhu dne pak lze zadání upravovat na dálku podle měnících se podmínek. V budoucnosti bude traktor schopen reagovat na aktuální počasí. Pokud se před soupravou vyskytne neplánovaná překážka, uživatel obdrží upozornění a stroj na dálku navede tak, aby se překážce vyhnul.

k T8_NHDrive_16_001

Důležitá je skutečnost, že traktor s NH Drive konceptem může pracovat na jednom poli také s klasicky řízenými  stroji. Traktor může být provozován v autonomním režimu nebo s řidičem. Do stávajícího strojového parku tak zapadne zcela přirozeně.

NH Drive koncept hladce zapadá do současného systému Precizního zemědělství od New Holland, kterému umí data nejen poskytovat, ale také je sám využívat, takže šetří vstupy a optimalizuje náklady. Další výhoda spočívá v to, že dva traktory s NH Drive lze na poli synchronizovat, navézt je do jiné stopy a omezit tak utužení půdy a tím i palivo.

Značka New Holland dává farmářům konceptem NH Drive pohled do budoucnosti precizního zemědělství. Již nyní umožňuje farmářům plně ovládat stroj na dálku v reálném čase bez ohledu na to, kde zrovna jsou. Současně umožňuje činit rozhodnutí vedoucí k celkovému zvýšení produktivity a efektivity zemědělství. Tento roboticky řízený traktor ukazuje, že precizní zemědělství a jeho technologie budou hrát čím dále tím důležitější roli. Není to revoluce, ale postupný vývoj, krok za krokem k modernímu zemědělství budoucnosti.

Zdroj: AGROTEC a.s.

 k T8_NHDrive_16_003