Jako další předváděcí stroj dorazil do Agrimy nový postřikovač Alka od firmy Agrio Křemže. Tato novinka je inovovanou verzí dobře známé Alky a bude k dispozici pro předvádění u zákazníků jako demo stroj. Kromě nového designu má nová Alka PE nádrže.

Český výrobce postřikovačů klade velký důraz na bezpečí obsluhy při manipulaci s koncentrovanými postřiky, a proto je zvětšená nádrž na čistou vodu na 360 l a postřikovač obsahuje patnáctilitrový PE kanystr na mytí rukou. Na jednom místě se nachází centrální filtrace, kterou je možno pohodlně obsluhovat v rukavicích.

Největší novinka v ochraně pracovníků před zasažením chemikáliemi je systém Easy Flow. Jedná se o zařízení pro nalévání koncentrátů bez kontaminace obsluhy. Nový ekomixér má přípravu na systém pro našroubování kanystru bez styku s chemikáliemi Easy Flow, následně se kanystr i s hrdlem vypláchne čistou vodou. Přestože bude tato inovace k dostání až od léta 2014, mají nové modely Alka ekomixér konstruován tak, aby mohl být systém Easy Flow namontován.

Video ke zhlédnutí zde:

http://www.agrotop.com/en/spray-technology/news/news-single/easyflow/98ab7fcf94ac8b2cea8d1ab9f67cc9a7/