Nová generace kompaktních, nízkých, úzkých a stabilních teleskopických manipulátorů byla navržena pro práci v těch nejstísněnějích podmínkách. S novými manipulátory LM5020 a LM5030 se počítá především pro každodenní a celoroční práci v malých a středně velkých stájích pro dobytek. S ohledem na tuto skutečnost byly také všechny konstrukční prvky, ovládací prvky, výkon a kvalita použitého materiálu navrženy.

PERFEKTNÍ POHODLÍ KABINY A VÝHLED UZPŮSOBEN PRO KAŽDODENNÍ NASAZENÍ

Kabina těchto kompaktních a malých manipulátorů poskytuje dostatek prostoru, pohodlí a výhledu v rozsahu 360° při každodenní práci. Prvky jako stavitelný sloupek řízení, loketní opěrka, elektronicky reverz Power Shuttle, elektronická parkovací brzda, multifunkční joystick a velké vstupní dveře vám i přes dlouhé hodiny strávené v kabině výrazně usnadni práci. Na přáni mohou byt manipulátory osazeny klimatizaci.

HYDRAULICKÝ VÝKON ZA KAŽDÝCH PODMÍNEK

Robustní a spolehlivá zubová čerpadla jsou schopna dodávat 80 l/min (LM5020) resp. 110 l/min (LM5030) oleje. Jako standard jsou manipulátory osazeny přídavným hydraulickým okruhem na konci teleskopického ramene. Na přání lze manipulátor vybavit dalším hydraulickým okruhem na rameno a také zadním hydraulickým okruhem.

SPOLEHLIVÁ HYDROSTATIKA

Oba modely jsou vybaveny hydrostatickou převodovkou s elektroreverzem Power Shuttle, což vám výrazně usnadňuje možnosti manévrováni ve stísněných prostorách. Staly pohon na všechna čtyři kola vám zase zajisti dostatečnou trakci v těch nejtěžších podmínkách.

ROBUSTNÍ KONSTRUKCE PRODLUŽUJE ŽIVOTNOST

Jak rám obou modelů manipulátorů tak další komponenty včetně často namáhaného dvoustupňového teleskopického ramene jsou zkonstruovány pro dlouhou životnost i v těch nejnáročnějších podmínkách. Dlouhé dny a hodiny testování tento fakt jen potvrzuji.

EXCELENTNÍ VÝKON A DLOUHÝ DOSAH

Model LM5020 je osazen přeplňovaným motorem o výkonu 87 koní, dvoustupňové teleskopické rameno má maximální dosah 5,78 m a nosnost 2,5 tuny. Model LM5030 je osazen přeplňovaným motorem o výkonu 101 koni, rameno disponuje maximálním dosahem 6,35 m a nosnosti 2,8 tuny.

KOMPAKTNÍ ROZMĚRY A ŠPIČKOVÁ MANÉVROVATELNOST

Jakožto jedny z nejkompaktnějších strojů ve své třídě disponuji oba modely manipulátorů
perfektními rozměry a vynikající ovladatelnosti, které umožňuji jejich nasazeni ve stájích s nízkým a úzkým průjezdem. Samozřejmosti u obou modelů jsou 3 režimy ovládaní naprav – zatáčeni 2 kol, 4 kol a krabi chod. Všechny tyto parametry zabezpečuji poloměr otáčeni manipulátoru 3,4 m respektive 4 m.

zdroj: www.eagrotec.cz