Společnost AMAZONE nyní uvádí na trh zcela nový polonesený otočný pluh Tyrok 400 v sedmi, osmi a devítiradličném provedení pro traktory s výkonem do 400 koní. I při nepřetržitém zatížení nabízí vysoký výkon, perfektní kvalitu práce a vysokou míru pohodlí obsluhy díky jednoduchému, bezpečnému a přesnému nastavení.

PEČLIVĚ PROMYŠLENÉ TĚLESO PLUHU – SPEEDBLADE PRO VYŠŠÍ VÝKON

Nové těleso pluhu Speed Blade s patentovanou extra velkou hrudí odhrnovačky se vyznačuje minimálním opotřebením. Zvýšením pracovní rychlosti, například ze 6 km/h na 10/km/h, se hlavní bod opotřebení automaticky posouvá dále a dále směrem ke středu tělesa pluhu. Hlavní bod opotřebení tělesa SpeedBlade, a to i při vysokých pojezdových rychlostech, je přenesen na zvětšenou hruď odhrnovačky a ne na páskovou nebo plnou odhrnovačku jako takovou. U pluhu Tyrok tak opotřebení probíhá výhradně na velké hrudi odhrnovačky, to při výměně opotřebitelných dílů znamená výrazně menší náklady v porovnání se standardní konstrukcí orebního tělesa, kdy dochází k výměně celé odhrnovačky.

Dalším zdánlivým detailem je dláto, které částečně překrývá ostří a zakrývá tak napojení dláta a ostří. Díky tomu při orbě na tělese neulpívají žádné rostlinné zbytky ani motouzy z balíků, které by mohly práci pluhu zpomalit. Tím je zachována maximální lehkost tahu pluhu. Navíc jsou díky unikátnímu procesu kalení ©plus opotřebitelné díly pluhu vysoce kvalitní. Například přední strana odhrnovačky získá díky ©plus vysokou tvrdost a tím i hladký povrch. Její zadní strana však stále zůstává relativně měkká a pružná, a proto je extrémně houževnatá a odolná proti nárazu. To vše prodlužuje životnost pluhu.

Těleso pluhu SpeedBlade lze osadit různými typy těles s páskovými a plnými odhrnovačkami v závislosti na podmínkách použití. Promyšlená konstrukce těles v kombinaci s výhodami procesu kalení ©plus zajišťují nízké požadavky na tahovou sílu a tím snižují spotřebu paliva. Pro obzvláště náročné podmínky jsou k dispozici také dláta v HD provedení nebo jako otočná dláta. Další výhodou těles SpeedBlade je široká a čistá brázda, zejména při použití širokých nízkotlakých traktorových pneumatik.

ROBUSTNOST BEZ KOMPROMISŮ

Tyrok je obzvláště robustní díky silnému, vysokopevnostnímu ocelovému obdélníkovému rámu o rozměrech 200x150x10 mm. Rám se během práce neohýbá ani při vysokém zatížení. To zajišťuje jeho rovnoměrnou pracovní hloubku po celé délce a pracovním záběru.

Tyrok také sklízí uznání za nový systémem SmartTurn. Na souvrati je postup rychlého otáčení těsně před koncem dvakrát hydraulicky zpomalen. Tento tlumící účinek snižuje namáhání materiálu při zatažení válce. Není nutné snižovat rychlost, protože samotné otočení s pluhem je otázkou pouhých 9 sekund.

Volitelné hydraulické jištění orebních těles zajišťuje hladkou práci a ochranu materiálu v náročných provozních podmínkách. Těleso pluhu je po kontaktu s překážkou pomocí hydraulického válce zatlačeno zpět do půdy. S rostoucí výškou zdvihu vypínací síla jištění klesá. Vypínací síly až 2 000 kg lze plynule nastavit buď centrálně, nebo samostatně na každém jednotlivém tělese v závislosti na provozních podmínkách.

BEZPEČNÉ, POHODLNÉ A PŘESNÉ NASTAVENÍ PRO PERFEKTNÍ PRACOVNÍ VÝSLEDEK

Tyrok je standardně vybaven stupňovitým mechanickým nastavením záběru každého tělesa. Volitelně lze pracovní záběr plynule hydraulicky nastavovat z pohodlí kabiny traktoru.
Z pohledu pohodlí a přesnosti je velkou výhodou nové automatické nastavení záběru prvního tělesa AutoAdapt. Záběr prvního tělesa se automaticky nastavuje při plynulé změně záběru celého pluhu. Tím lze dokonale reagovat na měnící se půdní podmínky nebo svahy.

Pracovní hloubka se nastavuje mechanicky nebo hydraulicky pomocí skvěle odpruženého opěrného kola, které díky odpružení absorbuje velké rázy především během rychlé přepravy. V tomto ohledu opěrné kolo zajišťuje nejen přesnou regulaci hloubky, ale také poskytuje optimální ochranu před zhutněním půdy. Standardní hydropneumatické odpružení opěrného kola navíc zajišťuje maximální komfort během jízdy a bezpečnost na silnici.

Na přání lze Tyrok vybavit také posilovačem trakce pro snížení prokluzu. V tomto případě přenáší váhu na zadní nápravu traktoru další hydraulický válec. To poskytuje maximální tažnou sílu a ještě vyšší úsporu paliva. Přehled o všech hydraulických funkcích má obsluha stroje díky SmartCenter umístěnému na otoči pluhu.

KOMPLETNĚ VYBAVENÝ PRO SKVĚLÝ VÝKON

Pluh Tyrok se umí přizpůsobit všem provozním podmínkám. Například pro čisté zapravení velkého množství organické hmoty lze vybírat z nabídku různých druhů předradliček nebo zahrnovaček. Větší stabilitu pluhu při práci v bočním svahu naopak zajistí volitelné zvětšené plazy.

Volitelné nožové krojidlo, které chrání přední hranu hrudi odhrnovačky před opotřebením a prořezává čistou stěnu brázdy, je ideální pro oblasti s kamenitými a těžkými půdami. Poslední pár těles lze opatřit diskovým krojidlem v několika provedeních pro dodržení výjimečně čisté brázdy. Tyrok se také nabízí s výkyvným ramenem pro práci s půdním pěchem.

Amazone-Tyrok_1.jpg
Nový polonesený otočný pluh AMAZONE Tyrok 400 vytváří optimální výsledek práce při rychlostech 8 až 10 km/h díky extrémně vysoké robustnosti a nejmodernějšímu konceptu tělesa pluhu SpeedBlade.

Amazone-Tyrok_2.jpg
Těleso pluhu SpeedBlade se zvětšenou hrudí odhrnovačky. Dláto nově překrývá jeho napojení s ostřím.

Amazone-Tyrok_3-(1).jpg
Tyrok 400 je ideální kombinací masivního rámu a velkého počtu orebních těles pro dlouhou životnost i při velkých pracovních výkonech.

Amazone-Tyrok_4.jpg
Amazone Tyrok 400 s orebními tělesy SpeedBlade dosahuje maximální pracovní rychlosti, a přesto minimálního opotřebení. To vše spojené s vysokým komfortem ovládání.

Tyrok při práci: