New Holland Braud, světová špička, využívá rozsáhlých zkušeností počínaje vývojem a konče výrobou sklízečů hroznů. Dnes pracuje na vinicích po celém světě zhruba 17 000 sklízečů hroznů New Holland Braud. Tento úspěch je výsledkem trvalého výzkumu a inovační filosofie, která umožňuje nabízet široké spektrum strojů odpovídajících potřebám pěstitelů vinné révy.

Nová řada sklízečů hroznů Braud 9000L pro vysoké výnosy nabízí šest víceúčelových modelů, které zvýšily náskok technologie Braud z pohledu inovace, jakosti sklizně, komfortu, výkonu a všestrannosti.

Nové motory

Nové motory vyvinuté firmou FPT (Fiat Powertrain Technologies) poskytují strojům Braud maximální výkon nutný pro použití v jakýchkoliv podmínkách. Rozsah výkonu od 141 do 175 koní a výběr mezi 4 válcovým nebo 6 válcovým motorem s technologicky vyspělým systémem Common Rail poskytují bezkonkurenční výkon a hospodárnost se systémem IMS.

Systém IMS (Intelligent Management System) získal stříbrnou medaili na SITEVI 2009. Tento inteligentní systém zajišťuje, že otáčky motoru se nastavují pomocí elektronicky ovládaných prvků a průběžně upravuje pojezdovou rychlost stroje, což má za důsledek úsporu paliva až 35%.

Maximální pohodlí – vše pro zvýšenou jakost práce

Pohodlí obsluhy má přímý vliv na její produktivitu. Proto je nová kabina strojů Braud 9000L prostorná, průhledná a nabízí optimální výhled na všechny činnosti, přičemž zajišťuje účinnou ochranu před slunečními paprsky. Nezapomnělo se ani na otevírání zadního okna, seřízení výšky sedadla a stavitelný sloupek řízení. Nová kabina je navíc odpružená, odhlučněná, větraná, má vyrovnávání tlaku a je vodotěsná, vyhřívaná a klimatizovaná. A to vše je ve standardní výbavě!

Další novinkou je barevný dotykový monitor IntelliView III, kterým lze zobrazit a upravit všechny funkce stroje prostřednictvím různě přizpůsobitelné obrazovce. Monitor je plně kompatibilní s ISOBUS a umožňuje kontrolu všech činností stroje. Obsluha pomocí nové multifunkční páky může řídit pohyb vpřed a boční sklon, ale také zapínat, ovládat a regulovat sklízecí hlavu a různé funkce víceúčelového nářadí.

Nová sklízecí hlava

Nové sklízecí hlavy vycházejí z osvědčené technologie Braud, jejichž uložení je výkyvné a samovyrovnávací. Tato nová řada sklízecích hlav je vylepšena četnými inovacemi.
Tomáš Biňovský, nezávislý autor, 25.09.2010
NOVINKA – BRAUD 9000L