Úterý, 26. duben 2016
Společnost Weidemann uvádí ve třídě 2 x 2 metry letos na trh výrazně přepracovaný nakladač T6027, nástupce za vybíhající model T6025. Stroj byl navržen s výškou zdvihu 6 m pro střední až velké zemědělské provozy a zařízení na výrobu bioplynu. Stroj se objeví na trhu v červenci 2016 a bude mít zlepšené výkonové parametry a mnoho nového volitelného příslušenství.

Nový T6027 bude poháněný turbomotorem emisní třídy III-B s výkonem 55,4 kW/75 PS. Tento motor pracuje standardně s DOC (oxidační katalyzátor) nebo volitelně s DOF (filtr pevných částic). Stroj má proto úspornou spotřebu paliva a dostatečný výkon a dynamiku. Aby byla zajištěna maximální flexibilita a efektivní práce řidiče, k dispozici jsou nově 3 jízdní stupně (0-7 km/h, 0-15 km/h a 0-20 km/h) – volitelně je k dodání také 30 km/h. Stroj má zvýšenou maximální užitečnou nosnost na 2,7 t, která rozšiřuje jeho možnosti využití.

Mnohokrát oceněný asistenční systém řidiče vls (Vertical Lift System) je již u teleskopických nakladačů Weidemann obvyklým vybavením a byl také použit u T6027. Řidič může nyní volit dokonce mezi 3 různými režimy – režimy lžíce a vidle a ruční režim. Toto řešení umožňuje rychlou změnu nakládacího cyklu při každém způsobu práce a poskytuje řidiči maximální bezpečnost.

Další novinky v kostce.

Joystick s elektronickým servořízením a rozdělováním průtoku nezávisle na zatížení (Flow Sharing) umožňují řidiči provádět rychlé nakládací cykly, protože lze provádět současně různé pohyby (zvedání / klesání, najíždění / vyjíždění).

Nově je k dispozici obzvlášť praktické automatické zpětné vedení lžíce. Poloha držáku nářadí se uloží stisknutím příslušného tlačítka na joysticku. Při dalším nakládacím cyklu tak nástroj lze navést zpět do přesně stejné polohy. Automatické zpětné vedení lžíce přináší řidiči další výhodu v komfortu a rychlosti při opakovaných pracích, jako jsou stohování s paletovými vidlemi nebo při plnění zásobníků s pevnou výškou, popřípadě při překonávání vysokých bočnic.

Teleskopický nakladač T6027 nabízí jednu zvláštnost také při připojování a odpojování hydraulicky poháněných přídavných zařízení: Tlačítko pro snížení tlaku 3. hydraulického okruhu je dobře přístupné také zvnějšku na teleskopickém ramenu. Různá přídavná zařízení tak lze vyměňovat ještě rychleji a efektivněji. Funkce je k dispozici při zapnutém zapalování, popřípadě při běžícím motoru.

Prostřednictvím použitého ovladače „Jog Dial“ lze v případě potřeby ručně nastavit průtočné množství hydraulického oleje. Ovladač „Jog Dial“ je elektronický ovládací prvek, který má tvar otočného kola a umožňuje plynulé nastavení. Řidiči to poskytuje výhodu seřízení tlaku oleje při použití nejrůznějších přídavných zařízení na stroji, pokud je to potřeba. Navíc je možné nastavit množství oleje na přípojkách s trvalým provozem. Lze tak plynule nastavovat rychlost otáčení zametacího rotačního kartáče nebo sněhové frézy. Řidič může se strojem a přídavným zařízením pracovat velmi citlivě a s ohledem na potřebný výkon.

Znečištění ventilační mřížky, například při nakládání slámy, lze odstranit opačně působícím reverzním ventilátorem. Hydraulický motor a čerpadlo jsou navrženy tak, že proud vzduchu ventilátoru lze změnit (možnost obráceného běhu). Stisknutím knoflíku v kabině řidič vyfoukne nečistoty z nasávacích ploch krytu motoru. Tato možnost chrání stroj před poškozením při přehřátí a nenutí řidiče vystupovat zbytečně z kabiny.

T6027 nabízí vynikající výhled kolem dokola a obzvlášť dobrý výhled směrem doprava díky ubíhajícímu a svažujícímu se krytu motoru. Tam, kde není nutná průjezdná výška 2 m, zákazník dostane při volitelném zvýšení kabiny o 12 cm ještě lepší přehled o celkové pracovní oblasti. Postranní okna kabiny a zadní okno jsou volitelně k dodání vyhřívaná. V zimě se tím výrazně zvyšuje výhled.

Teleskopický nakladač je vhodný pro provoz s přívěsem. K tomuto provozu jsou k dispozici volitelně různá tažná zařízení: od jednoduchého závěsu přes poloautomatický až po tažné zařízení Auto-Hitch. Připojit lze nebrzděný přívěs do 750 kg, s jednou brzděnou nápravou do 3500 kg a se dvěma brzděnými nápravami do 8 000 kg. Hydraulické brzdové zařízení umožňuje připojit přívěs až do hmotnosti 11250 kg. K dispozici je také hydraulická přípojka k připojení sklápěče.

Teleskopický nakladač T6027 může být kromě toho vybaven velkým množstvím dalšího volitelného příslušenství, například zadním tříbodovým závěsem, vývodovým hřídelem, centrálním mazáním, ručním inch řízením, popřípadě ručním plynem a dalším.

T6027 nabízí mnoho nových funkcí, které jsou užitečné a vhodné pro praktický provoz – kompaktní teleskopický nakladač, který se svými přídavnými zařízeními pomůže při každodenním provozu.