Na tradičním semináři k agrotechnice chmele určeném odborné veřejnosti, který pořádal Chmelařský institut dne 28.2.2018 jsme měli možnost představit novou značku DONDI, která vyrábí stroje pro kultivaci – hluboké kypření a podrývání chmele, sadů, vinic, …

Tématem semináře byla výživa rostlin, hnojení a pěstování chmele celkově, ale také mechanizace do chmele. Příležitosti prezentovat novinky se zhostil Ing. Pavel Ježek, k vidění byla i venkovní expozice kde jsme vystavovali závěsnou techniku značky DONDI, speciální rozmetadla s dvouřádkovým pásovým adaptérem AMAZONE a pak speciální traktory New Holland.

Značka DONDI je na trhu zavedeným výrobcem závěsné zemědělské techniky s více než 70 lety zkušeností. Produkce je z velké části zaměřena na pasivní půdozpracující stroje, jejichž portfolio se rozkládá od kompaktních modelů určených pro využití ve vinicích, chmelnicích, sadech až po velkoplošné modely určeny k agregaci s nejsilnějšími tažnými prostředky a dosahující tak enormních výkonů. K dispozici jsou různé modely z portfolia, které pracují v hloubkách do 65 cm, vhodné zejména jako alternativa orby při nežádoucím zhutnění půdy- Jako pracovní orgány nabízí DONDI jak úzké radličky, tak disky s variantou non-stop jištění. DONDI tak nabízí stroje jak pro dloubkovou kultivaci, tak pro odplevelování.  Model Cultivitis je ve variantě s pevným, ale i variabilně (mechanicky/ hydraulicky) nastavitelným záběrem (včetně válce).

Z traktorů značky New Holland jsme představili model T4.115 se speciální šikmou chmelařskou kabinou a úpravami pro chmelaře. traktor T4.100 LowProfile, který má snížené těžiště (výška s kabinou max 2,45 m) a jmenovitý výkon 100 koní. Také se u nás na dvoře na pár dní objevil pásový speciál New Holland TK 4.90F .

Jsme rádi, že ve velkých mrazech byl o venkovní expozici velký zájem a děkujem CHI za možnost prezentace.