modely KW 4.62/4, KW 5.52/4×7, KW 6.02/6, KW 6.72/6, KW 7.82/6×7: Pracovní záběr 4,60 až 7,80 m

  • různé průměry rotoru
  • centrálně ovládané hraniční obracení: ruční nebo na přání hydraulické
  • pohodlné ovládání: prostřednictvím jednočinného hydraulického okruhu

modely KW 7.92/8, KW 8.82/8:  s pracovními záběry od 7,90 do 8.80 m

  • malé průměry rotorů se stejnou roztečí: rovnoměrné prosychání
  • tlumící vzpěry s eladurovými tlumiči: komfortní přeprava bez vibrací
  • dovnitř sklápěné vnější rotory: malá přepravní výška

Kompletní výrobní program: nesené i tažené

  • bezúdržbové pohony s robustní 8 prstovou spojkou OctoLink
  • bezúdržbové rotory plněné polotekutým mazivem
  • super-C-prsty s prodlouženou životností
  • centrální mechanismus hraničního obracení
  • vyšší komfort obsluhy
  • robustní rámové sekce z čtyřhranného profilu
  • Centrální ovládání pro hraniční obracení vlevo a vpravo: čistý okraj pro následující operaci
  • Úhel rozmetání se přizpůsobuje různým druhům a množstvím píce a nastavuje se bez použití nářadí
  • Velké pneumatiky pod rotory: čisté uchopení píce, vysoká spolehlivost provozu
  • Ochranné kryty proti navinutí píce: plynulý tok píce, bezporuchový provoz

Strmě čechrat – na plocho obracet: Změnu sklonu rotoru z úhlu 13° do 19° dosáhnete snadno a rychle pomocí čepu a kulis na ramenech kol. Strmý sklon rotoru slouží více k čechrání pokosu, plošší sklon rotoru k obracení. Změna sklonu rotoru dále umožňuje přesné přizpůsobení výšce strniště a množství píce tak, aby došlo ke zpracování veškerého materiálu v celém pracovním záběru. Detaily, které inspirují: Smysluplný detail a vysoká úroveň pracovního komfortu vedou k ještě vyšší efektivitě. Při přestavení do hraničního obracení nerozhazujete žádnou píci mimo hranice pozemku. Šikmého postavení stroje lze s výhodou využít i při práci na svazích. Možnost nastavení sklonu rotoru bez použití nářadí umožňuje perfektní přizpůsobení stroje množství a druhu sklízené píce. Takto nastavený stroj pak dokáže pro získání ještě kvalitnějšího krmiva lépe uchopit veškerou ležící píci, rovnoměrně ji rozhodit nebo obrátit.

pohony:

Převodovka rotoru s doživotní náplní maziva: Díky náplni polotekutým mazivem je tato uzavřená převodovka pro pohon rotoru zcela bezúdržbová. Permanentní mazání propůjčuje jistotu a zvyšuje životnost stroje. Síly působící na jednotlivé pracovní segmenty se rozkládají do velkého obdélníkového rámu.

Na to se můžete spolehnout: Pokud se jedná o přípravu zavadlé senáže a sena, nabízí KRONE ve svém výrobním programu velmi vhodné a spolehlivé stroje. Obraceče KRONE přesvědčí nejen kvalitou své práce a základní výbavou, ale také mnoha inovacemi, jako je například bezúdržbová prstová spojka OctoLink a bezúdržbová převodovka rotoru naplněná polotekutým mazivem. Se svými 8 prsty je spojka OctoLink nesmírně robustní řešení, není ji třeba mazat a pracuje spolehlivě v každé poloze. Prsty jsou vždy plně v záběru, i když jsou jednotlivé díly rámu zcela sklopeny i pod úhlem 180°.

Rotory:

5, 6 nebo 7 ramen s prsty: Rotační obraceč KRONE KW, KWT se liší nejen díky počtu rotoru a pracovním záběrem, ale i průměry rotoru o různém počtu ramen. KRONE vám nabízí rotační obraceče s 5 rameny u malých rotoru, s 6 rameny u středních průměrů rotoru a až se 7 rameny u velkých průměrů rotoru odpovídající všem pracovním podmínkám.

Rovnoměrný rozhoz: Ramena s prsty mají velký vzájemný přesah a mohou tak zajistit rovnoměrné rozhození píce. Je to ideální předpoklad pro sklizen kvalitního krmiva.

Předpokladem kvalitní produkce je dobrý základ. Pouze tak lze splnit vysoké nároky. Rotory rotačních obracečů KRONE nabízejí ideální předpoklady pro ekonomickou sklizeň kvalitního krmiva. Ať už je to při sklizni sena nebo senáže, s těmito rotory budete vždy úspěšní. Profesionálně: Různé dlouhá ramena dvojprstů silných 9,5 mm zajišťují kvalitní čistou píci díky „hřebenovému efektu KRONE“. Pružinové prsty vyrobené z materiálu Super C jsou díky pěti závitům upevněný na nosném rameni. Jsou tak flexibilní a snesou vysoké zatížení. Speciální krytka na konci trubky ramen zabraňuje ztrátám dvojprstů.

Šroub se samostatným excentrem umožňuje rychlé přestavení sklonu dvojprstů více na ostro nebo obráceně. Tři pozice prstu slouží k dosažení excelentního výkonu ve všech podmínkách.

Silné rameno trubkového profilu 38 x 4 mm je pevně uchyceno mezi dva nosné disky. Kompaktní konstrukce je držákem i v nejtěžší píci a rozhazuje posečenou hmotu s naprostou jistotu.

závěs:

Robustní: Tříbodový závěs je vybavený odstavnou nohou. Pro uložení stroje je odstavná noha sklopena a kloubový hřídel je odložen do držáku na závěsu. Opěrná noha se zajišťuje automaticky.

1. + 2. Všechny nesené obraceče jsou vybaveny speciálními tlumiči. Vestavěné pružiny mírní nenadálé rázy a nastavitelné brzdy zabraňují kmitání celého stroje. Doplňkové Eladurové tlumiče zvyšují komfort u velkých pracovních záběrů až 7,80 m jak při pracovním nasazení, tak při přepravě na silnicích a zejména na nerovných cestách.

Hydraulicky a pohodlně: Pro skládání a rozkládání nesených obracečů stačí pouze jeden jednočinný hydraulický okruh. Hydraulický válec s pružinou zajišťuje spolehlivé sklopení ramena i na svahu.