Pro ty, kdo opravdu nemají rádi neustálé doplňování nádrže postřikovače, máme dobrou zprávu. Firma Amazone již začíná dodávat na trh svůj závěsný postřikovač UX 11200 s nádrží na 12 tisíc litrů a tandemovou nápravou.

Tento stroj byl představen již v roce 2011 na německé výstavě Agritechnica a příští měsíc se objeví například na britské výstavě Lamma, která se koná 16. a 17. ledna 2013 na výstavišti Newark a Nottinghamshire.

Z dalších vlastností mohutného postřikovače Amazone stojí za připomenutí hydro-pneumaticky odpružená velká kola s průměrem 1,95 m a šířkou 520 mm. Stroj je vybavený automatickým regulátorem brzdění a proto může po silnici uhánět rychlostí až 40 km/h.

V ceníku najdeme řiditelnou zadní nebo volitelně i obě nápravy. Těžiště stroje se podařilo snížit umístěním nádrže na čistou vodu s objemem tisíc litrů mezi nápravy. Ani přes obří objem netrvá naplnění nádrže dlouho, protože ji lze plnit rychlostí 900 litrů za minutu. Ke stroji se dodávají ramena o různém záběru, ta největší mají rozpětí 40 metrů.

zdroj: zentour.cz