Řada T8 prošla sérií změn…

Modelová řada traktorů T8, která je na trhu od roku 2011 se v roce 2014 dočkala mnoha vylepšení, které reagují na poznatky z provozu, a byla doplněna o plynulou převodovku AutoCommand.  Nejde o klasický Face lift, protože technici New Hollandu si dali záležet hlavně na komponentech pod kapotou. Změnami prošla elektroinstalace a vedení, došlo ke změně vedení trubek sání do motoru, zvětšeny byly akumulátory pružení nápravy a mnoho dalšího.

Perfektní při každé pracovní operaci… Plynulá převodovka u T8 přinesla prodloužení rozvoru o 100 mm, T8 se tak pyšní nejdelším rozvorem ve své třídě. Navíc má obsluha maximální pohodlí při jízdě bez řazení. Řídící jednotky motoru a převodovky dokážou dokonale sladit chod těchto dvou celků tak, že motor neustále pracuje v oblasti maximálního točivého momentu, kde má minimální spotřebu paliva. Převodovka AutoCommand díky své konstrukci maximálně využívá mechanického přenosu výkonu s vyšší účinností, takže neekonomický přenos výkonu přes hydrostatickou jednotku převodovky je ve srovnání s některými konkurenty malý, okolo 10 %.

K dispozici je také převodovka Ultra Command, která se opravdu snadno ovládá. Páka CommandGrip umožňuje ovládat lehkým dotykem hlavní funkce traktoru, včetně systému řízení, jenž simuluje funkci plynulé převodovky.

Vyšší výkon, nižší provozní náklady… traktory T8 si pohodlně poradí i s nejobtížnějšími úkoly, které na farmách jsou. Motory mají výkon až 419 koní a k tomu navýšení dalších 52, které používáte, jen když je třeba, takže zbytečně nežerou.

Dobrá stabilita a ovladatelnost… řada T8 má nejdelší rozvor ve své třídě, proto jsou traktory velmi stabilní v dopravě a tahové vlastnosti jsou vynikající. Ovladatelnost řady T8 je dobrá díky speciálnímu tvaru předního rámu traktoru, který umožňuje výrazné natočení kol o 55° – poloměr otáčení stroje je proto malý.

Pásový podvozek SmartTrax…

T8bDíky novému podvozku SmartTrax dosáhnete o 65 % většího kontaktu s půdou a díky rozložení hmotnosti na větší plochu zredukujete tlak na půdu. Díky takto řešenému pásovému podvozku získáte spojení bezkonkurenční trakce zadních pásů a malého poloměru otáčení na souvratích díky předním kolům.

Spojením pásového podvozku a předních kol konstruktéři dosáhli zvýšení kvality jízdních vlastností. Dvě nápravy lépe reagují na nerovnosti terénu a kopírují ho. Pásy jsou k dispozici ve čtyřech rozměrech, 16“, 18“, 24“ a 30“.

T8c

Nový model New Holland T8.420 AC

Nový model traktoru s maximálním výkonem 420 koní má turbodmychadlem přeplňovaný šestiválcový motor FPT Cursor 9 s objemem 8,7 l. Traktor má pro splnění emisní normy technologii SCR. Převodovka traktoru je AutoCommand CVT, tedy bezstupňová s plynule se mění-cím převodovým poměrem.

Název / Parametr T8.420
Motor
Počet válců 6
Objem (cm3) 8700
Jmenovitý výkon motoru – ISO 14396 (kW/k) 270/367
Max. výkon motoru s EPM – ISO 14396 (kW/k) 308/419
Jmenovité otáčky motoru (ot/min) 2000
Hydraulika
Max. zvedací kapacita (kg) 10 200

 

T8a