k XTender_4200_d0_st_3651_d1_150901

S novým produktem XTender nabízí společnost Amazone flexibilně použitelný zásobník pro hnojení při pasivním zpracování půdy. Zásobník je určen jak pro osivo, tak i pro minerální hnojivo a umí například při výsevu meziplodiny zároveň aplikovat startovací dávku hnojiva.

Hlavní díl XTenderu tvoří zásobník o objemu 4.200 l, který se skládá ze dvou stejně velkých komor.  XTender tak může současně aplikovat dva druhy hnojiva nebo osivo spolu s hnojivem. Tělo zásobníku je taženo z jednoho kusu materiálu, takže na sobě nenese žádné hrany, rohy nebo sváry a hnojivo s osivem může hladce klouzat po jeho povrchu, aniž by někde ulpívalo. Rám zásobníku je navržen pro výkon traktoru do 600 koní.

Komfortní ovládání

K dávkovacímu systému XTenderu patří dva elektromotorem poháněné dávkovače pro variabilní dávkování od 2 do 400 kg/ha, které se ovládají z kabiny traktoru. V závislosti na množství osiva a hnojiva jsou k dispozici různé dávkovací válečky. Jako speciální výbavu  nabízí Amazone TwinTerminal 3.0.

Pro ovládání stroje je k dispozici buď Amazone terminál ISOBUS nebo terminál ISOBUS v traktoru.

Nová výsevní botka C-Mix 40

Aby bylo možno kombinovat zásobník XTender s kypřičem Cenius-TX, nabízí výrobce speciální radličky pro aplikaci hnojiva, které je možné použít spolu s botkou C-Mix 80, 100 nebo s novou botkou C-Mix 40. Pomocí nastavitelného výpadu na radličce se reguluje hloubka uložení hnojiva za botkou: buď 100% po patu, 50% pod patu a 50% na povrch nebo 100% na povrch.

Nová botka C-Mix 40 byla vyvinuta speciálně pro pracovní hloubky do 30 cm. Ve srovnání s botkou C-Mix 80 se vyznačuje menší potřebou tažné síly. Na hrotu botky se nachází plát tvrzené oceli, který omezuje opotřebení botky. To pozitivně ovlivňuje životnost botky, která si po celou dobu udržuje deklarované vlastnosti a není třeba dělat korektury v pracovní hloubce.