Na největším světovém veletrhu zemědělská techniky Agritechnica 2023 (12.-18. listopadu, Hannover, Německo), na stánku A48 v hale 3 představí značka New Holland kompletní sortiment svých výrobků a služeb. Nebudou chybět nejnovější přírůstky do hlavních produktových řad od traktorů všech velikostí, přes sklízecí mlátičky a řezačky, lisy, lehkou stavební techniku a závěsnou techniku. To vše bude zastřešené novinkami souvisejícími se značkou a jejím vizuálním stylem.

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT

•    Rozšíření sortimentu traktorů s alternativním pohonem, rozvoj strategie Clean Energy Leader z roku 2006
•    Představení netrpělivě očekávané nové sklízecí mlátičky CR. Předvýrobní model bude slavnostně odhalen na stánku New Holland v neděli 12. listopadu v 10:00 hodin.
•    Kompletní expozice integrovaných digitálních řešení a automatizačních prvků Precision Land Management.

To vše bude zastřešené novinkami souvisejícími se značkou a jejím vizuálním stylem. Značka New Holland se snaží klást stejný důraz na potřeby malých, středních i velkých zemědělců. Mezi lákadla stánku New Holland tak budou patřit i nejmodernější produkty pro trvale udržitelné zemědělství i nejmodernější digitální systémy telematiky PLM Intelligence.

NOVÝ KOMBAJN, ALTERNATIVNÍ POHONY, UDRŽITELNOST A TECHNICKÉ INOVACE

Hvězdou stánku bude nová vlajková loď sklízecích mlátiček New Holland, která je navržena tak, aby posunula sklizeň na novou úroveň. Bude představena na speciální předpremiéře a její první oficiální odhalení veřejnosti je naplánováno na 12. listopadu v 10:00 na stánku.

Další premiérou na veletrhu Agritechnica bude nejvyšší model těžkých traktorů T7.340 HD s telematikou PLM Intelligence. Je to nová vlajková loď modelové řady traktorů T7 HD, která svým výkonem 340 koní tyto trakroty posouvá do nové kategorie strojů. V České republice jste tento traktor již měli možnost vidět na několika akcích v rámti testování předvýrobních kusů.

Značka New Holland je již od roku 2006 leaderem a průkopníkem v oblasti alternativních pohonů, jenž dláždí cestu k trvale udržitelnému zemědělství ohleduplnému k přírodě. Návštěvníci tak uvidí novinku T4 Electric Power – první plně elektrický užitkový traktor s autonomními funkcemi. Jedná se o evropskou premiéru spolu s T7.270 Methane Power CNG a T6.180 Methane Power s převodovkou Dynamic Command. Nabídku alternativních pohonů doplní nová verze T7 Methane Power LNG v barvě Clean Blue. Traktor byl poprvé poředstaven v prosinci 2022 jako prototyp a nyní bude vystaven před halou 3.

Zvláštní koutek bude věnován konceptu energeticky nezávislé farmy, který ilustruje cenami ověnčené řešení značky New Holland a Bennamann. Systém zachycuje, zpracovává, zušlechťuje a skladuje biometan uvolňovaný z kejdy k výrobě elektřiny a ekologického paliva pro zemědělské stroje, čímž zajišťuje negativní uhlíkovou stopu farmy.

DIGITALIZACE A AUTOMATIZACE ZEMĚDĚLSTVÍ

V rámci prezentace digitalizace a automatizace byla v expozici vytvořena speciální sekce „New Holland Technology“ s nejnovějšími řešeními pro precizní zemědělství (PLM). Návštěvníci se v ní seznámí s výhodami telematikou propojených strojů, sběru dat v zemědělství a s tím, jak mohou propojená zařízení pomoci zvýšit produktivitu práce a hospodárnost prováděných činností. Tato oblast sleduje celou cestu digitalizace zemědělství, od sběru a analýzy dat, až po rozhodování na základě dat a jejich využití na poli. Budou představena nová partnerství, která dále posílí MyPLM Connect od New Holland jako základní digitální platformu pro zvýšení produktivity, hospodárnosti a ohleduplnosti k přírodním zdrojům.

Mezi nejnovější inovace v oblasti precizního zemědělství od New Holland bude patřit nová navigační sada IntelliView 12 Guidance Kit. Továrně montovaná technologie PLM Intelligence je tak nyní k dispozici i majitelům techniky jiných značek. Představeny budou také nejnovější “polní počítače” CR7 a CR12 od firmy Raven i služba RTK+. Zájemci si budou moci také prohlédnout New Holland IntelliCenter, prostředí pro vzdálenou diagnostiku a monitoring připojených strojů, jenž pomáhá předcházet poruchám a zlepšuje tak provozuschopnost strojového parku.

ZKUŠENOSTI S POHONEM: ALTERNATIVNÍ SYSTÉMY POHONU

V rámci nové iniciativy budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si některé stroje New Holland na speciální venkovní ploše Drive Experience, která se nachází vedle haly 27. Ta bude zaměřena výhradně na rodinu alternativních paliv v souladu s tématem veletrhu Agritechnica 2023 „Zelená produktivita – inspirace a řešení“. Představí se zde T6.180 Methane Power Dynamic Command, nový T7.270 Methane Power CNG a elektrické minirypadlo E25X Cab a elektrický kompaktní kolový nakladač W40X Cab. Vedoucí postavení značky New Holland v oblasti alternativních paliv v zemědělství dává návštěvníkům příležitost vyzkoušet si nejnovější techniku v praxi a prohlédnout si kompletní portfolio strojů s alternativním pohonem.