Aachener TafelnAachen/Spelle, leden 2011 – Firma Krone obdržela děkovný dopis od spolku Aachener Tafeln (dobročinný spolek, který zajišťuje levné potraviny pro lidi v nouzi – pozn. překl.). Předsedkyně spolku, paní Jutta Schlockermann v něm děkuje za velkorysý sponzorský dar, jehož iniciátorem byla krátce před vánočními svátky firma Krone dohromady s mlékárenskou obchodní společností Milchvermarktungs GmbH (MVS, Die faire Milch (Spravedlivé mléko – pozn. překl.)). V rámci tohoto sponzorského daru obdržel spolek Tafeln v oblasti mezi městy Aachen a Köln celkem 12.000 l mléka. „Mléko je základní potravinou pro vyváženou stravu, tento dar je tedy obzvláště důležitým příspěvkem“, píše se v dopise.

Pro firmu Krone byla podpora spolku formou darovaného mléka samozřejmostí. „Jednak konáme dobro pro lidi v nouzi, kteří potřebují pomoc, jednak touto akcí také poukazujeme na starosti našich zemědělců. Neboť spravedlivá cena potravin je základním předpokladem pro zachování tuzemského zemědělství a také zdejší infrastruktury“, zdůraznil Stefan Neinhuis, pověřený pracovník Krone u příležitosti předání daru.

Pozadí
Úkolem spolku Tafeln v Německu je uchránit potraviny v Německu před ničením a předávat je potřebným lidem. Akce „Die faire Milch“ prosazuje mimo jiné hospodárné a smysluplné obchodování s mlékem, které je hodnotnou potravinou, ve prospěch jeho dodavatelů.