Vedení společnosti Lemken dnes přišelo s překvapující zprávou ohledně změny produktového portfolia. Navzdory nedávným velkým investicím pro výroby postřikovačů nyní hodlá jejich výrobu ukončit. V budoucnu se zaměří na okopávání a hnojení a selektivní ochranu rostlin. Navazuje tak na myšlenku udržitelnosti, které se již roky snaží držet například ve výrobě a šetření zdroji na všech provozovnách společnosti. Před dvěma lety Lemken tento záměr posílil koupí nizozemského výrobce technologií pro pletí Steketee. Ukončením výroby postřikovačů a posílením výroby strojů na pletí Lemken reaguje na zvýšenou celosvětovou poptávku po ekologicky šetrnějších řešeních na ochranu rostlin.

Stroje na pletí Steketee od Lemkena představují technologicky vyspělé stroje pro mechanické ničení plevelů, které jsou kamerově. V kombinaci s mechanickým okopáváním jsou k dispozici také selektivní metody chemické ochrany plodin, jako je přesný postřik v pásech nebo v budoucnu metody cíleného postřiku. Odhaduje se, že díky kombinaci těchto technologií může farmář ušetřit až 70 procent aktivních složek ve srovnání s konvenční plošnou aplikací postřiku.

Výrobní místo v Harenu, kde se nyní soustředila výroba postřikovačů, bude zachováno a v budoucnu bude použito pro montáž secích strojů. Lemken tak reaguje na prudký nárůst poptávky v tomto odvětví a rozšiřuje svou výrobní kapacitu pro tyto produkty. Tím se v hlavním závodě v Alpenu vytvoří prostor pro další plochy potřebné pro výrobu zařízení pro zpracování půdy.

Prodejci zemědělských strojů, kteří prodali technologii ochrany rostlin Lemken, a zemědělci, kteří vlastní postřikovač Lemken, budou i nadále v budoucnu získávat vynikající podporu od společnosti. Dodávky náhradních dílů i podpora poskytované servisem Lemken jsou stále zaručeny. A samozřejmě, všechny dosavadní nevyřízené objednávky budou doručeny podle dohody.

V budoucnu se tak můžeme těšit co přinese inovovaná technika LEMKEN, která jistě přispěje k produkci zdravých potravin s méně chemikáliemi.