Agrotec a.s. na výstavě Techagro představit kompletní řadu traktorů a sklízecích mlátiček, které již plní přísné emisní limity normy Tier4a. Značka New Holland tohoto dosáhla na celém výstavišti jako jediná a také v české republice se představila jako Clean Energy Leader.

Velkou výhodou značky New Holland je, že na to není sama. Pro plnění přísných emisních limitů má silného partnera v sesterské společnosti FPT, která je největším výrobcem průmyslových motorů v Evropě a za šest let již vyrobila 210.000 motorů s technologií SCR pro zeměděskou, stavební a dopravní techniku.

Clean Energy Leader tak není prázdná fráze, ale demonstruje technologickou vyspělost značky. Emisní limity pro nás nejsou problém a nechtěná nutnost, ale je to způsob jak přinést novou technologii plnou výhod a úspor farmářům a současně zajistit čistý vzduch pro všechny obyvatele planety. K plnění emisních limitů má New Holland jasnou strategii. Všechny stroje s výkonem zhruba nad 100 hp jsou osazeny motory s technologií SCR (nejslabší model disponuje 110 hp), a všechny stroje s výkonem zhruba pod 100 hp využívají technologii EGR (nejsilnější model má 105 hp). Využíváme tak výhod obou technologií v modelech, kde je to smysluplné, ať již jde o lepší provozní parametry, nižší spotřebu paliva a vyšší spolehlivost u systému SCR nebo minimálních nároků na zástavbový prostor a nižší náročnost na logistiku technologie EGR u menších traktorů.

To vše reflektovala expozice Agrotec a.s. u značky New Holland a pokud jste neměli možnost se na výstavu podívat, tak vám ji alespoň zprostředkujeme ve fotogalerii ZDE.

zdroj: Agrotec a.s.