New Holland představil první fázi systému PLM Connect Telematics pro sklízecí mlátičky řady CR, CX8000, CX5000/CX6000 a traktory řady T7, T8 a T9. Druhá fáze systému PLM Connect Telematics bude spuštěna v druhém kvartálu 2013, a bude k dispozici na traktory řady T6, T5, TD5, T4, sklízecí řezačky FR9000 a sklízeče hroznů VM/VL. Tento telematický systém je vyvíjen nejen pro stroje New Holland, ale i pro konkurenční stroje.

Telematika

S PLM systémem dokáží manažeři přes mobilní síť jednoduše z jejich kanceláře získat všechny potřebné informace o stroji. Díky tomu tak mohou zůstat nepřetržitě v kontaktu se strojem, posílat nebo přijímat data což šetří čas a zvyšuje produktivitu.

Základní balíček

PLM Concect Essential nabízí možnost sledovat aktuální pozici a aktivitu stroje na webové stránce. Kromě toho systém dokáže upozornit, pokud je nutné provést pravidelný servis. Pro zvýšení bezpečnosti strojů je možné definovat čas a polohu, čímž se zamezí neoprávněnému používaní strojů nebo krádeži.

Profi balíček

S PLM Connect Profesional balíčkem je možné sledovat současně až čtyři stroje, jejich aktivity a chybová hlášení. Kromě toho je možné skrze systém odeslat zprávu obsluze stroje. Data sesbíraná PLM je možné později použít při vyhodnocování efektivity a produktivity strojů. Pro ochranu proti krádeži nafty může správce skrze SMS aktivovat výstražné funkce. Kromě toho jsou k dispozici i jiné služby jako např. stav nádrže, analýza spotřeby atd… Navíc díky sledování aktuální polohy je možné jednoduše přesunovat stroje tam, kde jsou více potřeba nebo rozdělovat nové úkoly a zvyšovat tak pracovní vytížení strojů.

zdroj: AGROTEC a.s.