Poptávka ze strany zákazníků společnost SMS CZ  vedla k rozšíření řady SUPERIOR G o nové provedení stroje s 8m pracovním záběrem na vlastním nosiči. Těžké provedení diskových podmítačů SMS – SUPERIOR tak pokrývá pracovní záběry od 3 do 12 m. V roce 2021 došlo k uvedení nové konstrukce u záběru 8 m.

První stroj byl dodán koncovému zákazníkovi na jaře letošního roku a další následovaly na letní sezonu podmítek a příprav do Maďarska a Kanady. Základem stroje zůstává kovaná dvojslupice jištěná gumovými silentbloky. Disky průměru 610 mm popřípadě 660 mm na bezúdržbových dvouřadých ložiscích zajišťují kvalitní podmítky a hlubší zpracování až do hloubky 18 cm.

Pracovní hloubka se udržuje pomocí opěrných válců, nápravy a opěrných kol. Stroj se vyznačuje výbornou průchodností a to i při vysokých rychlostech nad 15 km/h. Nová konstrukce stroje se záběrem 8 m představuje dvoukřídlovou koncepci stroje. Pro přepravu zákazník ocení zejména kompaktnost stroje a přepravní šířku pod 3 m. Transportní výška stroje je přitom do 4 m.

Důležitou součástí stroje jsou také volitelné opěrné válce, kterých nabízí česká společnost SMS CZ širokou řadu. Zákazník je tedy schopný si vybrat typ válce, který mu ideálně sedí do jeho podmínek. Typ válce lze také vybírat s ohledem na požadovanou operaci ať už na mělkou rychlou podmítku, či na předseťovou přípravu půdy.