Amazone ZA-V je nové výkonné rozmetadlo, které je dimenzované pro zvlášť vysokou pojezdovou rychlost až 30 km/h. Komunikace ISOBUS, váha a celá řada inovací vytvářejí z rozmetadla ZA-V nejmodernější rozmetadlo ve své třídě. Velký objem proudícího hnojiva až 6,4 kg/s a maximální pracovní záběr 36 m umožňují dosahovat plošného výkonu až 33 ha/h.

Stabilní rám a dobře umístěné těžiště charakterizují rozmetadlo ZA-V coby robustní nesené nářadí. Velmi kvalitní, hlubokotažený zásobník je vyroben z jednoho kusu a umožňuje optimální klouzání hnojiva po stěnách. Díky různým nástavbám zásobníku může rozmetadlo ZA-V používat každý podnik s individuálně požadovanou velikostí zásobníku – od 1700 l do 4200 l.

ZA-V_2000_d0_kw_9650_d1_150826

Za účelem provádění spolehlivého a přesného hraničního, okrajového rozmetání a rozmetání na hranici příkopu lze rozmetadlo ZA-V vybavit velmi dobře nastavitelným omezovačem záběru Limiter V+. Díky citlivému elektrickému nastavení omezovače záběru Limiter V+ na hranici záběru lze komfortně, přímo z kabiny traktoru, přecházet během práce z okrajového na hraniční rozmetání. Při nepatrné hloubce spuštění omezovače Limiter V+ se změní pouze směr proudění hnojiva u dlouhé rozmetací lopatky. Při hlubším spuštění omezovače Limiter V+ se změní směr proudění hnojiva u obou rozmetacích lopatek. Díky lamelové konstrukci se v případě nejnižší polohy omezovače Limiter V+ dodatečně změní směr proudění hnojiva. V nejnižší poloze omezovače zajišťují dodatečné lamely přesný rozmetací obraz k hranici pole.

Nové násypky:
Dostupné varinaty násypek jsou možné vybavit s odpovídající krycí plachtou
• úzká násypka s velkým objemem
• šířka: 2,20 m, výška: 1,48 m, objem: 2600 l
• Schůdky uvnitř násypky
• standardně boční skládací žebřík pro bezpečný výstup
• možnost rozšíření kapacity u ZA-TS a ZA-V
• pro úzké násypky 600 l dále s S 600
• pro široké násypky 800 l dále s L 800

rozmetadla
ZA-V Profis Control s AMASPREAD+
Střední třída rozmetadel s váhou a mechanickým pohonem vyniká vysoce kvalitními základními komponenty jako např. rámy, násypka, rolovací plachta

ZA-V_2000_Fendt_d0_kw_9551_d1_150730(1)

• elektricky nastavitelný Limiter V+ pro pohodlné hraniční rozmetání

• Při uzavření hradítek se zastaví míchání
• snadné použití terminálu
• jednotlivá tlačítka mají své funkce

• jednoduchá struktura menu
• velká obrazovka s 5,7 palcovým displejem

• displej a tlačítka jsou osvětlené

Zkouška dávky není nutná. Zadejte rozmetanou dávku a vyrazte! Snadněji to nejde.

Systém vážení přináší kontrolovaný komfort a vyšší bezpečnost. Online, pomocí dvou odvažovacích jednotek 200 Hz stanoví různé vlastnosti rozmetaného materiálu – a to s vysokou přesností. Automaticky porovnává skutečně aplikovanou dávku s požadovanou dávkou. Identifikují se odchylky sypných vlastností hnojiva, například u heterogenního minerálního hnojiva, a rozmetadlo se automaticky znovu nastaví pomocí elektrických dávkovacích hradítek. Za účelem analýzy aplikace živin na jednotlivé části pole se kromě toho přesně dokumentuje aplikovaná dávka hnojiva. Za účelem vyváženého dávkování živin lze aplikovanou dávku změnit stisknutím tlačítka na terminálu ISOBUS.

Senzor náklonu určený do velmi kopcovitého terénu

U rozmetadla ZA-V se možné vlivy vznikající přemísťováním místa působení gravitace během jízdy zohledňují při měření, a to díky senzorům náklonu: Dvojosý senzor náklonu, který eviduje náklon směrem dopředu a dozadu i vlevo a vpravo, opravuje chyby měření, ke kterým může dojít při jízdě do kopce a z kopce či při jízdě podélně ve svahu. V kombinaci s inteligentním algoritmem vážení se ještě lépe identifikují odchylky sypných vlastností u heterogenního minerálního hnojiva a rozmetadlo se opět automaticky znovu nastaví díky elektrickým dávkovacím hradítkům.

Přesný rozmetací agregát pro maximální výkon

Vysoce moderní rozmetací ústrojí rozmetadla ZA-V dosahuje, díky velkému rozevření hradítek, objemu protékaného hnojiva až 6,4 kg/s. Ústí násypky procházející až k otvoru hradítka zabraňuje usazování zbytkového množství a lze jej snadno čistit. Ústí násypky lze nastavit do libovolné polohy nad rozmetacím kotoučem. Výhodou je, že rozmetací kotouč hnojivo zachycuje velmi šetrně a velmi blízko u středu rozmetacího kotouče, a to při nízké obvodové rychlosti. Urychlování hnojiva je poté rovněž velmi šetrné. U rozmetadel ZA-V je celý systém vyrobený z nerezavějící oceli a z velmi kvalitního plastu vyztuženého skelným vláknem. Tím je zabezpečena dlouhá životnost rozmetadla a jeho vysoká hodnota při opětovném prodeji.

Rozmetací kotouče a čechrač pro přesný a šetrný rozhoz hnojiva

Pouze 3 páry rozmetacích kotoučů pokrývají celou oblast pracovního záběru od 10 m až do 36 m. Pracovní záběr se nastavuje snadno, rychle a bezpečně pomocí patřičné polohy rozmetací lopatky. Nastavení rozmetacích lopatek se provádí kompletně bez nářadí, prostřednictvím systému QuickSet. Otáčky rozmetacích kotoučů (720 ot./min.) jsou stále konstantní a garantují šetrný rozhoz hnojiva. Nově koncipované rozmetací lopatky rozmetadla ZA-V zajišťují díky svému speciálnímu tvaru a několika bodům pro podávání hnojiva na horním a spodním konci rozmetacích lopatek zvlášť precizní příčný rozhoz. Různé rozmetací lopatky lze rychle a snadno vyměňovat pomocí systému výměny lopatek. Perfektní řešení, např. pro podniky poskytující služby. U rozmetadel ZA-V je celý rozmetací systém vyrobený z nerezavějící oceli a vykazuje tudíž dlouhou životnost.

Omezovač záběru Limiter V+ Přesný a komfortní

Pro rozmetání na hranici sousedních polí, silnic či vodních zdrojů lze rozmetadlo ZA-V vybavit omezovačem záběru Limiter V+. Omezovač záběru lze variabilně spouštět do proudu rozmetaného hnojiva. Otočným polohováním kolem středu rozmetacího kotouče se Limiter V+ nastaví pro práci s různým pracovním záběrem i různými druhy hnojiv. Tímto způsobem se dosáhne optimálního výsledku rozmetání na hranici pole.